Prajitura cu crema de biscuiti si rom

de T I M E A in Prajituri, 24 Dec 2012 | 27691 vizualizari

 

O prajitura super gustoasa. Reteta e din caietul de retete a mamei mele.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri apa
  • 8 linguri faina
  • un plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • Crema:
  • 400 gr biscuiti simpli
  • 1 cana de nuca macinata
  • 1 cana apa
  • 1 cana zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri gem de caise (sau orice alt gem)
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 1 pachet de unt (250 gr)
  • Glazura:
  • 160 gr zahar pudra
  • 2 linguri cacao neagra
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri si jumatate de apa fierbinte
  • bombonele colorate pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de biscuiti si rom:

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile si apa mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt.

Turnam in tava tapetata cu hartie de copt (24/36 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25 minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul e copt.

Pana se raceste blatul, pregatim crema in felul urmator:

Zdrobim biscuitii in robot si ii turnam intr-un bol mai maricel. Amestecam biscuitii cu cacaoa peste care turnam apoi apa calduta in care am topit zaharul. Adaugam apoi nuca, esenta de rom si gemul si omogenizam bine. Separat mixam bine untul pana devine spuma apoi adaugam la compozitia de biscuiti cate o lingura de unt si amestecam pana incorporam tot untul.

Asezam crema peste blatul racit si nivelam cu un cutit sau chiar cu lingura.

Dam la frigider minim o ora pentru a se intari crema.

Pentru glazura: amestecam zaharul pudra cu cacaoa apoi adaugam cele doua linguri de ulei si treptat apa fierbinte. Amestecam bine, bine cu lingura, dupa care ungem prajitura cu glazura.

Ornam cu bombonele colorate si dam din nou la frigider pana sa intareste glazura.

Si pentru ca eu am facut doua, am sa va prezint si pozele de la prima prajitura facuta. Difera doar biscuitii folositi, la aceasta am folosit biscuiti Rostar de vanilie, iar la cea de mai sus biscuiti Paltinis.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de biscuiti si rom-0
Prajitura cu crema de biscuiti si rom-1
Prajitura cu crema de biscuiti si rom-2
Prajitura cu crema de biscuiti si rom-3

COMENTARII (52)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

01.05.2013, 08:25

DELICIOOOOOOOS

CarmenBlue

CarmenBlue 1

05.02.2014, 09:26

super reteta! direct la favorite

Alina26

Alina26 1

06.02.2014, 14:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!