Prajitura cu crema de branza

de ianculubita in Prajituri, 22 Aug 2013 | 8879 vizualizari

 

O prajitura usor de facut si delicioasa

 

INGREDIENTE

  • 200g ciocolata alba
  • 300g faina
  • 1cana cu zahar
  • 1pachet unt
  • 150g iaurt
  • 3linguri lapte
  • 1praf de copt
  • 300g crema de branza
  • 100g zahar pudra
  • ciocolata neagra pentru decor
  • 4oua
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza:

Facem o crema pufoasa si albicioasa din zahar si oua,adaugam untul taiat cubulete,iaurt,lapte apoi faina amestecata cu praful de copt;mixam bine totul sa nu ramana cocoloase iar la sfarsit adaugam 50g de ciocolata taiata marunt;rasturnam aluatul intr-o tava mai mica,cu hartie de copt,lasam la cuptor 30-40min si lasam sa se raceasca in tava;in acest timp,pregatim crema;frecam crema de branza cu zaharul pudra,adaugam restul de ciocolata topita,omogenizam si lasam la frigider sa se intareasca

Blatul racit il scoatem din tava,il taiem in doua pe orizontala,punem crema intre foi si  deasupra apoi ciocolata neagra rasa

Inainte de servire tinem prajitura la frigider.

 

TIPS-URI

1

folositi o crema de branza de buna calitate,altfel nu se va intari in amestec cu ciocolata topita

2

folositi o tava mica,altfel nu va creste blatul sa poata fi taiat in doua

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de branza-0
Prajitura cu crema de branza-1
Prajitura cu crema de branza-2
Prajitura cu crema de branza-3
Prajitura cu crema de branza-4
Prajitura cu crema de branza-5
Prajitura cu crema de branza-6
Prajitura cu crema de branza-7
Prajitura cu crema de branza-8
Prajitura cu crema de branza-9

COMENTARII (18)

Rocsi 1

22.08.2013, 22:44

Iau o bucatica chiar daca este tarziu

ianculubita 1

23.08.2013, 07:32

babi5 1

09.01.2014, 15:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04