Prăjitura cu cremă de brânză şi căpşuni

de diaconta in Prajituri, 11 Mai 2014 | 5255 vizualizari

 

Ador prăjiturile cu brânză şi fructe.Şi cum azi a fost zi de piaţă am găsit brânză de vaci şi căpşuni.Am avut şi ouă „de ţară”,care au dat o culoare minunată blatului,aşa că le-am combinat într-un desert minunat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 180 g faina
  • 5 g praf de copt
  • Sare
  • Vanilie
  • Pentru crema de brânza :
  • 700 g brânza de vaci
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri smântâna
  • Coaja de lamâie
  • Vanilie
  • Pentru jeleul de capsuni:
  • 800 g capsuni
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml sirop de zmeura
  • 2 linguri amidon alimentar
  • Pentru crema de Mascarpone si capsuni:
  • 250 g Mascarpone Delaco
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida(Hulala)
  • 3 linguri jeleu de capsuni preparat anterior
  • Mai avem nevoie de:
  • Frisca si capsuni pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura cu cremă de brânză şi căpşuni:

Pentru blat am folosit o reteta de pandişpan foarte simpla dar cu un rezultat garantat.

Asta daca se respecta cateva reguli simple,proportia ou-zahar-faina ,adica 30g zahar si 30 g faina pentru 1 ou folosit,iar timpul de mixare sa fie suficient pentru a încorpora destul aer în compozitie,aproximativ 20 de minute.

Tava am tapetat-o cu hârtie de copt.

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Am mixat ouale împreuna cu zaharul la viteza maxima timp de 20-25 de minute,pâna îsi tripleaza volumul si capata consistenta unei creme,paletele mixerului lasând o urma în compozitie.

Am încalzit cuptorul la 180 de grade.

Faina amestecata cu sarea si praful de copt,am pus-o peste spuma de oua,în 3 reprize,amestecând usor cu un tel,cu miscari de rasturnare mai degraba decât de amestecare.

Am pus apoi compozitia în tava si am batut putin tava de masa ,ca sa se aseze putin  compozitia.

Am pus la cuptor pentru 30 de minute.

In nici un caz nu deschideti usa cuptorului în primele 20-25 de minute.

Dupa ce s-a copt,am lasat blatul sa se raceasca în cuptor cu usa întredeschisa,apoi l-am lasat pe un gratar ,l-am taiat când s-a racit complet(ideal ar fi a doua zi).

Pentru crema de brânza am mixat toate ingredientele si am adaugat aromele.

Capsunii i-am spalat,am pastrat câţiva pentru decor,apoi i-am taiat si i-am pus cu zahar sa lase sirop.

Am scurs siropul,am mai adaugat sirop de zmeura.

Capsunile le-am zdrobit cu o furculita.

Amidonul l-am diluat cu sirop si l-am pus peste capsuni.

Am pus vasul pe foc si am amestecat pâna s-a îngrosat suficient.

L-am lasat sa se raceasca.

Crema Mascarpone am mixat-o cu zaharul pudra.

Am mixat si frisca.

Peste Mascarpone am pus 3 linguri de jeleu de capsuni,apoi am încorporat frisca.

Am taiat blatul în doua pe orizontala,am pus crema de brânza,un strat de jeleu,al doilea blat.

Am pus un strat de frisca,apoi am ornat cu crema de mascarpone si capsuni.

Am decorat cu felii de capsuni.

 

RETETA IN IMAGINI

Prăjitura cu cremă de brânză şi căpşuni-0
Prăjitura cu cremă de brânză şi căpşuni-1
Prăjitura cu cremă de brânză şi căpşuni-2
Prăjitura cu cremă de brânză şi căpşuni-3
Prăjitura cu cremă de brânză şi căpşuni-4
Prăjitura cu cremă de brânză şi căpşuni-5
Prăjitura cu cremă de brânză şi căpşuni-6
Prăjitura cu cremă de brânză şi căpşuni-7
Prăjitura cu cremă de brânză şi căpşuni-8
Prăjitura cu cremă de brânză şi căpşuni-9
Prăjitura cu cremă de brânză şi căpşuni-10
Prăjitura cu cremă de brânză şi căpşuni-11
Prăjitura cu cremă de brânză şi căpşuni-12

COMENTARII (37)

xana

xana 1

14.05.2014, 20:52

O minunatie de prajitura!!

kukibella

kukibella 1

27.05.2014, 11:22

Xandrinne

Xandrinne 1

13.04.2015, 05:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!