Prajitura cu crema de branza si ciocolata

de Merisor in Prajituri, 14 Noi 2014 | 16952 vizualizari

 

Este o prajitura care la inceput s-a dorit altfel, dar constatand ca un anumit ingredient pe care trebuia sa-l folosesc, cum ar fi smantana pentru frisca, era expirat, am folosit in locul ei crema de branza.
Cu parere de rau pentru banii pe care i-am dat pe smantana pe care nu am folosit-o in termenul de garantie, am incropit o prajitura delicioasa si destul de simpla, zic eu.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua +4 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • sare
  • Sirop:
  • 500 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de rom

Crema:

  • 500 gr crema de branza(de la Lidl)
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 6 linguri zahar
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr unt
  • sare

Décor:

  • alune de padure, maruntite
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza si ciocolata:

Separam albusurile de galbenusuri si dam deoparte 4 galbenusuri pentru crema.

Presaram putina sare peste albusuri si incepem sa le mixam la viteza maxima pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul(rasnit pudra) si mixam in continuare pana se formeaza o bezea tare.

Dupa ce am adaugat jumatate din cantitatea de zahar incepem sa adaugam si cate putina zeama de lamaie, concomitent cu restul de zahar.

Adaugam unul cate unul galbenusurile, apoi faina cernuta impreuna cu cacaua.

Tapetam o tava cu hartie de copt si intindem compozitia in ea.

Eu am folosit o tava de 23/36 cm.

Dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, dar nu uitam nici de testul cu scobitoarea.

Lasam blatul la racit si preparam siropul.

Punem apa si zaharul intr-un vas pe foc si le lasam pana la topirea zaharului, apoi adaugam esenta.

Lasam siropul sa se raceasca.

Pentru crema, punem intr-un vas pe foc, ciocolata rupta bucati si untul  si le lasam pana cand se topesc, amestecand sa nu se lipeasca de peretii vasului. 

Adaugam apoi galbenusurile, omogenizam bine totul  si ridicam vasul de pe foc.

Il dam la rece.

Mixam crema de branza cu putina sare si zaharul pudra, apoi adaugam treptat ciocolata racita si mixam in continuare pana cand crema devine spumoasa.

Insiropam blatul, intindem crema deasupra si dam tava la rece pana se incheaga bine crema, 2-3 ore cel putin, apoi portionam prajitura si o ornam cu alune maruntite si crema.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu ciocolata si zmeura