Prajitura cu crema de branza si foi cu ciocolata

de merisor in Prajituri, 20 Ian 2016 | 1714 vizualizari

 

Pot sa va spun despre aceasta prajitura ca a iesit peste asteptarile mele de buna. Am pornit de la a face un cheesecake cu branza, dar in timp ce imi faceam inventarul ingredientelor, mi-a venit ideea sa fac o prajitura cu foi si crema de branza, dar nu orice foi, ci unele cu ciocolata. Si am pus ciocolata si in crema de branza, asa ca va dati seama ce nebunie a iesit. :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 2 oua
  • 4 linguri cu varf, zahar
  • 4 linguri cu varf, iaurt
  • 6 linguri ulei de masline
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 2 lingurite esenta de ciocolata
  • 1 kg faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Pentru crema:
  • 850 g branza de vaci, proaspata
  • 150 g branza telemea sarata
  • 6 linguri zahar
  • 50 g stafide
  • 50 g merisoare
  • 50 g nuca de cocos
  • 3 oua
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • un praf sare
  • 50 g ciocolata amaruie
  • zahar pudra, pentru ornat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza si foi cu ciocolata:

Pentru aluat, frecam ouale cu putina sare si zaharul pana se spumeaza.

Incalzim laptele si diluam in el cacaua si ciocolata, apoi se lasa sa se raceasca.

Peste ouale spumate, adaugam uleiul, apoi iaurtul si imediat praful de copt si bicarbonatul, care se vor desface rapid in aciditatea iaurtului.

Adaugam amestecul de cacao, ciocolata si lapte si incorporam treptat faina.

Vom obtine un aluat nu foarte ferm si usor lipicios.

Il acoperim cu o folie si il dam la rece 30 de minute.

Pentru crema, amestecam branza dulce cu telemeaua data pe razatoare si avem grija sa lasam si cuburi mai mari de telemea, ca sa se simta in crema cand vom manca.

Eu iubesc combinatia branza dulce-telemea, dar am intalnit persoane care sunt sceptice in privinta acestui amestec, asa ca se poate exclude telemeaua.

Adaugam galbenusurile separate de albusuri, 3 linguri de zahar, nuca de cocos, apoi merisoarele si stafidele, doar spalate, nehidratate ca se vor hidrata pe parcurs.

Adaugam coaja de lamaie si esenta si omogenizam bine amestecul.

Albusurile le mixam cu un praf de sare pana se spumeaza, apoi adaugam, treptat, zaharul si zeama de lamaie, dar si zaharul vanilat si le mixam pana obtinem o bezea ferma.

Le incorporam usor in crema de branza, asa incat sa obtinem o crema usor aerata.

Impartim aluatul in doua parti pe care le intindem cu sucitorul.

Lasam ceva mai mult aluat la foaia de la baza.

Asezam prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt(28/40 cm), apoi intindem jumatate din crema de branza peste ea si radem deasupra ciocolata.

Intindem peste ciocolata rasa restul de crema, dar cu mare grija ca sa nu deranjam stratul de ciocolata.

Asezam crema din loc in loc, cu o lingura, apoi cu o spatula de tort, umezita, intindem crema pe toata suprafata prajiturii.

Deasupra asezam si cea de-a doua foaie de aluat si coacem prajitura pentru 40-45 de minute, la 180 de grade.

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o portionam si o pudram cu zahar.

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Nu uitam sa intepam foile de aluat cu o furculita, din loc in loc, pentru a nu se crea bolte in timpul coacerii.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu crema de branza si foi cu ciocolata 423392
retete culinare - Prajitura cu crema de branza si foi cu ciocolata 423393
retete culinare - Prajitura cu crema de branza si foi cu ciocolata 423394
retete culinare - Prajitura cu crema de branza si foi cu ciocolata 423395
retete culinare - Prajitura cu crema de branza si foi cu ciocolata 423396
retete culinare - Prajitura cu crema de branza si foi cu ciocolata 423397
retete culinare - Prajitura cu crema de branza si foi cu ciocolata 423398
retete culinare - Prajitura cu crema de branza si foi cu ciocolata 423399
retete culinare - Prajitura cu crema de branza si foi cu ciocolata 423400
retete culinare - Prajitura cu crema de branza si foi cu ciocolata 423401
retete culinare - Prajitura cu crema de branza si foi cu ciocolata 423402
retete culinare - Prajitura cu crema de branza si foi cu ciocolata 423403
retete culinare - Prajitura cu crema de branza si foi cu ciocolata 423404
retete culinare - Prajitura cu crema de branza si foi cu ciocolata 423405
retete culinare - Prajitura cu crema de branza si foi cu ciocolata 423406
retete culinare - Prajitura cu crema de branza si foi cu ciocolata 423407
retete culinare - Prajitura cu crema de branza si foi cu ciocolata 423408
retete culinare - Prajitura cu crema de branza si foi cu ciocolata 423409

COMENTARII (51)

merisor 1

20.01.2016, 22:29

Rocsi 1

21.01.2016, 20:10

Pentru mine o idee, e mai mult decat suficient )) Poate nu stii ce natie de om sunt ))

Andra_Constantinescu 1

21.01.2016, 20:45

Tare buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S