Prajitura cu crema de branza si sos de fructe

de Rocsi in Prajituri, 31 Aug 2013 | 10836 vizualizari

 

Astazi prietenul s-a indreptat cu pasi siguri la ai lui parinti acasa si cum mereu pregatesc cate ceva dulce pentru ei la fel am procedat si acum. Am fost in mare pana de idei si chiar nu stiam ce sa pregatesc, insa m-am gandit ca ar fi bun ceva cu crema si ceva fructe. Asa am ajuns la aceasta prajitura pe care am pregatit-o atat pentru ei dar si pentru noi acasa, deci in dublu exemplar. Nu va pot spune ce gust divin are si cat de bine se imbina crema de vanilie cu branza si acest sos din zmeura cu mure. O nebunieeeee!! Si ma bucur mult ca prietenului si alor lui le-a placut foarte mult! Eu o sa va dau cantitatile doar pentru o prajitura.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua ( 2 daca sunt mai mari)
  • 2 albusuri
  • 7 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 2 lingurite cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • Pentru crema:
  • 400 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 1/2 cutie crema de branza cu smantana Delaco
  • 150 gr branza de vaci
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 lingura zahar pudra
  • Pentru sosul de fructe:
  • 150 gr zmeura si mure
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita amidon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza si sos de fructe:

Blatul:

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana devine o bezea. Galbenusurile le frecam cu uleiul si le punem peste albusuri impreuna cu zaharul pudra cu pastai de vanilie. Le mixam usor, incorporam faina, praful de copt iar la final cacaoa pe care o trecem prin sita. Le amestecam pana sunt bine incorporate toate ingredientele. Ungem o tava detasabila cu margarina si o tapetam cu hartie de copt. Turnam compozitia in tava si o introducem in cuptorul incins. La o temperatura potrivita lasam sa se coaca blatul ( facem testul cu scobitoarea). Cand este gata il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.

Crema:

Intr-o cratita mixam galbenusurile cu 4 linguri de zahar. Punem amidonul, cateva linguri de lapte si amestecam bine sa nu fie cocoloase. Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot punem crema de galbenusuri, dam focul la mic si lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca, insa in acest timp amestecam continuu sa nu se formeze cocoloase.

Acoperim crema cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca complet. Branza de vaci o amestecam cu crema de branza cu smantana Delaco, zaharul pudra si cele 2 linguri de zahar ramase. Incorporam cate o lingura din crema de vanilie rece, pragatita mai sus, si mixam la viteza potrivita. La final o aromatizam cu esenta de vanilie.

Asezam blatul racit pe un platou, in jur punem un inel detasabil si turnam crema pe care o nivelam cu o paleta de silicon ( inelul nu este neaparat sa il folositi deoarece crema nu va curge. Eu l-am folosit preventiv). Dam prajitura la frigider macar pentru 1 ora.

Sosul de fructe:

Zmeura, murele le-am amestecat cu zaharul si le-am pus la foc mic. Amidonul il desfacem cu 2-3 lingurite de apa si cand zaharul s-a topit il punem peste fructe. Il lasam sa dea cateva clocote, timp in care amestecam sa nu se prinda de cratita. Cand s-a ingrosat putin il lasam cateva minutele sa se racoreasca, cat sa fie cald. Asezam sosul deasupra, iar cu o scobitoare facem ca niste mici valuri impreuna cu crema de branza, cat sa intre putin in ea.

Am oprit 2 linguri de sos pentru a mai pune deasupra cand servim. Dam iar la rece apoi este numai bun de servit.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza si sos de fructe" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu Ceva Fin Cremos si visine