Prajitura cu crema de branza si visine

de Lavinia in Prajituri, 28 Feb 2014 | 3085 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua mici(4 mari)
  • 8 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingurita rasa praf de copt

Crema de branza:

  • 300 g branza de vaci cremoasa
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita gelatina+4 linguri lapte rece
  • 250 ml frisca lichida

Jeleu de visine:

  • 350 g visine
  • 6 linguri de zahar
  • 250 ml apa
  • 5 linguri de amidon
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza si visine:

Mixeaza galbenusurile cu 5 linguri de zahar si zaharul vanilat pana devin cremoase si isi dubleaza volumul.Adauga apoi uleiul.

Separat mixeaza albusurile cu un praf de sare apoi adauga treptat cele 3 linguri de zahar si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa.

Adauga jumatate din albusurile spuma peste galbenusuri si amesteca usor.

Amesteca faina cu amidonul si praful de copt si cerne-le de 2 ori.

Adauga mixul uscat lingura cu lingura peste compozitia de galbenusuri amestecand usor cu miscari largi.

Adauga restul albusurilor si amesteca de sus in jos pentru a nu se lasa compozitia.

Tapeteaza o tava (26 cm) cu unt si faina si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute.(testul scobitorii)

Lasa blatul la racit apoi taie-l in doua.

Mizeaza branza de vaci cu zaharul si esenta de vanilie pana devine cremoasa.

Hidrateaza gelatina in laptele rece timp de 10 minute apoi topeste-o pe foc foarte mic .(atentie sa nu fiarba)

Adauga gelatina peste branza si amesteca bine.

Mixeaza frisca (nu foarte tare,trebuie doar sa prinda consistenta)

Adauga treptat frisca batuta amestecand usor cu o spatula.

In cazul in care se intareste prea tare adauga cateva linguri de lapte pana ajunge la consistenta dorita.

Pe un platou pune prima parte din blat si pune in jurul acestuia un inel detasabil.

Pune crema de branza,niveleaza bine si acopera cu al doilea blat.

Da prajitura la rece pana prepari jeleul.

Intr-o craticioara pune visinele cu zaharul pe foc foarte mic pana se topeste zaharul.

Cu ajutorul unui blender paseaza visine pana obtii un piure fin.

Piureul astfel obtinut strecoara-l printr-o sita fina.

Pune siropul de visine strecurat  cu 150 ml apa pe foc pana atinge punctul de fierbere.

Dizolva amidonul in restul de apa apoi adauga-l peste siropul de visine amestecand continuu pana se ingroasa.

Lasa apoi la racit cateva minute (amestecand din cand in cand in el) apoi pune-l peste prajitura si lasa la rece minim 4-5 ore.(eu am lasat peste noapte.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu crema de branza si visine 300885
retete culinare - Prajitura cu crema de branza si visine 300886
retete culinare - Prajitura cu crema de branza si visine 300887
retete culinare - Prajitura cu crema de branza si visine 300888
retete culinare - Prajitura cu crema de branza si visine 300889
retete culinare - Prajitura cu crema de branza si visine 300890
retete culinare - Prajitura cu crema de branza si visine 300891
retete culinare - Prajitura cu crema de branza si visine 300892
retete culinare - Prajitura cu crema de branza si visine 300893
retete culinare - Prajitura cu crema de branza si visine 300894
retete culinare - Prajitura cu crema de branza si visine 300895
retete culinare - Prajitura cu crema de branza si visine 300896
retete culinare - Prajitura cu crema de branza si visine 300897
retete culinare - Prajitura cu crema de branza si visine 300898
retete culinare - Prajitura cu crema de branza si visine 300899
retete culinare - Prajitura cu crema de branza si visine 300900
retete culinare - Prajitura cu crema de branza si visine 300901
retete culinare - Prajitura cu crema de branza si visine 300902

COMENTARII (29)

Rocsi 1

28.02.2014, 21:33

Foarte buna

Bya Ralu 1

03.03.2014, 04:40

ce-mi place

Lavinia 1

03.03.2014, 10:01

Multumesc pentru aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D