Prajitura cu crema de budinca si frisca

de dariadeea in Prajituri, 12 Iun 2013 | 17916 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru blat:
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf de cutit de sare
  • 3 oua
  • 200 g de faina
  • 2 lingurite praf de copt
pentru crema de budinca:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 50 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 2 albusuri
  • 250 g frisca lichida
pentru crema de frisca si decor:
  • 600 g frisca lichida
  • 4-5 linguri suc de lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 plicuri intaritor de frisca
  • 30 de biscuiti
pentru glazura:
  • 2 plicuri de zahar pudra
  • 2 linguri de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de budinca si frisca:

Mai intai am amestecat faina cu praful de copt,am batut untul cu mixerul la viteza maxima dupa care am adaugat zaharul,zaharul vanilat si sarea si am amestecat pana la omogenizare.Am adaugat ouale pe rand,cate unul la jumatate de minut,dupa care am incorporat faina cu praful de copt.Am omogenizat bine si am turnat aluatul intr-o tava de 30*40 cm,unsa cu unt.Am dat la cuptor(preincalzit) timp de 20 de min.

Pentru crema de budinca am amestecat praful de budinca cu zaharul si galbenusurile de ou,si putin lapte.Restul de lapte l-am pus la fiert impreuna cu frisca,cand a inceput sa fiarba am luat de pe foc am pus compozitia de budinca si am mai pus pe foc cam 1 min,amestecand bine.Albusurile le-am batut bine si le-am incorporat in budinca.Crema de budinca am intins-o peste blat(care este inca cald),apoi am lasat la racit.

Frisca am batut-o jumatate de minut dupa care am pus zaharul vanilat si intaritorul de frisca,sucul de lamaie si am batut in continuare pana s-a intarit.Crema de frisca am intins-o peste budinca iar apoi am asezat deasupra biscuitii.

Pentru glazura am amestecat zaharul pudra cu apa si am pus peste biscuiti.Se tine la frigider cam 3 ore apoi se portioneaza si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de budinca si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

13.06.2013, 09:02

dariadeea 1

13.06.2013, 12:32

multumesc

dariadeea 1

13.06.2013, 12:33

gaby_d asa era numele,dar il schimb

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu cacao