Prajitura cu crema de cacao si nuci

de miremirc in Prajituri, 23 Feb 2012 | 17627 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 5 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 lg ulei
  • Crema :
  • 200 g unt
  • 160 g zahar pudra
  • 2 lg cacao
  • 120 g visine din compot
  • Glazura :
  • 120 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
  • nuci prajite si maruntite
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de cacao si nuci:

Blat : mixam intr-un castron ouale cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul, adaugam apoi uleiul iar la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava (22*30 cm) si dam la cuptor pana se coace. Verificam cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit, blatul il taiem in 2 pe orizontala.

Pentru crema : mixam untul spuma cu zaharul praful, cacao si adaugam visinele fara samburi si stoarse de suc. Cine doreste poate insiropa blatul cu sucul din compot, apoi intindem crema .

Glazura : intr-o craticioara punem cicolata rupta bucatele si frisca lichida; punem pe foc mic si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Lasam sa se racoreasca, apoi o intindem peste prajitura.

Nucile le punem intr-o tigaie pe foc si le prajim putin, apoi le maruntim cu un cutit sau trecem cu sucitorul peste ele.

Nucile maruntite le presaram peste glazura de ciocolata.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de cacao si nuci-0
Prajitura cu crema de cacao si nuci-1
Prajitura cu crema de cacao si nuci-2
Prajitura cu crema de cacao si nuci-3
Prajitura cu crema de cacao si nuci-4
Prajitura cu crema de cacao si nuci-5
Prajitura cu crema de cacao si nuci-6
Prajitura cu crema de cacao si nuci-7

COMENTARII (24)

sisterskitchen 1

26.02.2012, 11:17

vrem si noi!

oana_pisicutza16 1

26.02.2012, 23:40

delicios

Alinutza80 1

28.02.2012, 21:26

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41