Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Blat : mixam intr-un castron ouale cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul, adaugam apoi uleiul iar la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava (22*30 cm) si dam la cuptor pana se coace. Verificam cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit, blatul il taiem in 2 pe orizontala.
Pentru crema : mixam untul spuma cu zaharul praful, cacao si adaugam visinele fara samburi si stoarse de suc. Cine doreste poate insiropa blatul cu sucul din compot, apoi intindem crema .
Glazura : intr-o craticioara punem cicolata rupta bucatele si frisca lichida; punem pe foc mic si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Lasam sa se racoreasca, apoi o intindem peste prajitura.
Nucile le punem intr-o tigaie pe foc si le prajim putin, apoi le maruntim cu un cutit sau trecem cu sucitorul peste ele.
Nucile maruntite le presaram peste glazura de ciocolata.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult