Prajitura cu crema de cafea

de Lavinia in Prajituri, 30 Dec 2013 | 3061 vizualizari

 

O prajitura foarte gustoasa care merge foarte bine pe masa de sarbatoare :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 albusuri
  • 180 g nuca de cocos
  • 200 g zahar
  • 3 linguri de faina
  • 2 linguri amidon

Crema:

  • 200 ml cafea tare
  • 200 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 200 g zahar
  • 250 g unt
  • 2 lingurite ness
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 7 galbenusuri

Glazura

  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 4-5 linguri frisca lichida
  • 1 lingurita miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de cafea:

Pentru blat mixeaza albusurile cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana obtii o spuma tare si lucioasa. Adauga faina amestecata cu amidonul si nuca de cocos si amesteca usor de sus in joc cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile. Tapeteaza o tava 35/25 cm cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute. Lasa blatul la racit.

Pentru crema amesteca galbenusurile cu zaharul,nessul ,budinca de vanilie,cafeaua si laptele fierbinte apoi pune pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa. Lasa budinca la racit. Mixeaza untul spuma apoi adauga treptat cate o lingura din budinca racita si mai mixeaza pana obtii o crema pufoasa. Intinde crema peste blat si lasa la rece pana se intareste complet crema.

Topeste ciocolata cu frisca si mierea apoi intinde glazura peste prajitura si bag-o la rece pana se intareste complet glazura.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de cafea-0
Prajitura cu crema de cafea-1
Prajitura cu crema de cafea-2
Prajitura cu crema de cafea-3
Prajitura cu crema de cafea-4
Prajitura cu crema de cafea-5
Prajitura cu crema de cafea-6
Prajitura cu crema de cafea-7
Prajitura cu crema de cafea-8
Prajitura cu crema de cafea-9
Prajitura cu crema de cafea-10

COMENTARII (24)

Bunica 1

30.12.2013, 21:59

Rocsi 1

31.12.2013, 19:22

Mmm vreau si eu o bucatica

laura_n 1

02.01.2014, 13:19

yuum

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04