Prajitura cu crema de capsuni si crema de mascarpone cu rodie

de simona72 in Dulciuri, 30 Dec 2014 | 1306 vizualizari

 

O prajitura cu inspiratie de la Alina buhuhu:)) ...face fata asta niste prajituri dementiale!>:D<

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 4 oua
  • 100 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 7 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura praf de copt
  • 2 linguri cacao neagra olandeza
  • 50 gr rama mit butter topita sau 50 ml ulei

pentru crema de capsuni:

  • 500 gr capsuni congelate
  • 150 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 plic gelatina de 5 gr
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 gr smantana 30 % grasime

pentru crema mascarpone cu rodie:

  • 200 gr mascarpone
  • 200 gr smantana pentru frisca
  • 200 ml lapte condensat
  • 100 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 plic gelatina 5 gr
  • semintele de la 1 rodie

pentru insiropat blatul:

  • 3-4 linguri sirop de zmeura sau alt sirop gata preparat
  • 70-80 ml apa
  • pentru decor:
  • 1 cescuta apa
  • 1 cescuta zahar
  • 1 anason stelat
  • 3-4 cuisoare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de capsuni si crema de mascarpone cu rodie:

Pentru blat: ouale intregi se mixeaza cu zaharul pana isi tripleaza volumul si devin ca o crema. Se adauga in fir subtire uleiul sau untul topit si racit. Separat, se amesteca faina cu sarea si cacaua. Se adauga ingredientele uscate la cele umede, amestecand usor de jos in sus pana la incorporarea completa. Se pune blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute. Va rezulta un blat nu foarte inalt, depinde de marimea tavii.

Pentru crema de capsuni: pune la dezghetat capsunile intr-o sita cu castron. In siropul lasat pune la inmuiat gelatina, apoi pune la flacara mica si lasa pana se dizolva. Capsunile se trec prin robot pana rezulta un piure fin. Frisca se mixeaza cu zaharul pudra, iar la final se adauga smantana. La piureul de capsuni se adauga gelatina diluata si se amesteca. Mixtura de capsuni se adauga la frisca mixata si se amesteca usor si nu mult sa ramana marmorata. Se da la frigider pentru 15-20 minute.

Pentru crema de mascarpone si rodie: se pune la inmuiat gelatina in laptele condensat pentru 10 minute. se pune pe foc mic si se amesteca pana la diluarea gelatinei.  Atentie sa nu fiarba!!! Frisca se mixeaza cu zaharul, se adauga mascarponele, iar la final laptele condensat cu gelatina. Se adauga in crema semintele de la 1 rodie. Se da la frigider pentru 15-20 minute.

Pentru decor: se pun toate ingredientele intr-un ibric. Cand apa a scazut suficient se scot mirodeniile. Se lasa siropul pe foc pana se caramelizeaza usor, sau pana capata culoarea chihlimbarului. Caramelul fierbinte se intinde pe o hartie pergament si se lasa sa se raceasca. Se rupe sau se taie in bucati, dupa preferinte.

Pentru asamblare: tava in care a fost copt blatul se captuseste cu folie alimentara. Se pune blatul in tava si se insiropeaza. Se pune peste blat crema de capsuni si se da la frigider pentru 40 minute. Verificam sa vedem daca crema s-a intarit si punem crema de mascarpone cu rodie. Dam din nou la frigider pentru 40 minute sau pana cand cele doua creme sunt intarite complet. Se orneaza cu bucati de caramel. Sa va fie de bine!!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de capsuni si crema de mascarpone cu rodie-0
Prajitura cu crema de capsuni si crema de mascarpone cu rodie-1
Prajitura cu crema de capsuni si crema de mascarpone cu rodie-2
Prajitura cu crema de capsuni si crema de mascarpone cu rodie-3
Prajitura cu crema de capsuni si crema de mascarpone cu rodie-4
Prajitura cu crema de capsuni si crema de mascarpone cu rodie-5
Prajitura cu crema de capsuni si crema de mascarpone cu rodie-6
Prajitura cu crema de capsuni si crema de mascarpone cu rodie-7
Prajitura cu crema de capsuni si crema de mascarpone cu rodie-8

COMENTARII (10)

MOKUSKA 1

30.12.2014, 21:31

mirela0911 1

31.12.2014, 11:35

O praji tare buna!

Rocsi 1

01.01.2015, 20:32

Yamiii...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04