Prajitura cu crema de capsuni si mascarpone

de Zambareata in Dulciuri, 26 Iun 2013 | 7346 vizualizari

 

Imi era pofta sa prajituresc ceva,si cum capsunile sunt printre preferatele mele m-am gandit sa fac ceva dulceee,initial am vrut sa fac altceva dar finalul a fost altul,de fapt a fost o combinatie intre ce am vrut sa fac si ce a iesit :)) M-am inspirat de pe ici colo cate putin si a iesit ceva...cred eu ca bun si comestibil:))

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 oua
  • 150 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri cacao
  • 80 ml apa calduta
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 ml apa

Crema

  • 250 gr capsuni
  • 250 gr mascarpone
  • 150 ml frisca lichida
  • un pliculet zahar vanilat
  • un pliculet gelatina

Sirop

  • 3 linguri de zahar
  • 200 ml apa

Glazura

  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 gr unt

Ornat

  • 150 ml frisca lichida
  • capsuni
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de capsuni si mascarpone:

Blatul:Separam albusurile de galbenus.Galbenusurile le mixam cu apa calduta si cu zaharulpana se topeste,faina o amestecam cu cacaua si cu praful de copt si adaugam treptat peste compozitia de galbenus mixand in continuare,separat mixam spuma albusurile cu un praf de sare si le adaugam peste compozitia de galbenus si faina amestecand usor.Impartim compozitia in 2 parti egale si le coacem in cuptor,in tava tapetata cu hartie de copt,pana trece de tesul cu scobitoarea,Cand e gata le scoatem la racit pe un gratar.

Crema:Gelatina o punem la hidratat in apa.Mixam frisca,capsunile le spalam,curatam de codite si le taiem cubulete,mixam cu blenderul si le adaugam peste frisca,omogenizam bine.Mascarponele il mixam cu zaharul vanilat si punem peste compozitia de capsuni si frisca si omogenizam bine.Dupa ce s-a hidratat gelatina o punem intr-o craticioara  deasupara ochiului de la aragaz pana se topeste si o punem peste crema,dam crema la frigider pana se intareste.

Sirop:Zaharul il punem pe foc intr-o craticioara amestecand pana se topeste,punem apa si lasam la foc mic pana se topeste zaharul.

Asamblare:In tava in care am copt blaturile,punem primul blat,insiropam,punem crema,adaugam al doilea blat si insiropam.

Glazura:Topim ciocolata rupta bucatele cu frisca si cu untul la foc mic,omogenizam bine si o punem peste prajitura.Portionam prajitura si punem peste fiecare cate un mot de frisca si capsuni si....gata prajitura :D

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

Blatul l-am copt in tava 36/25

2

Daca ,capsunile nu sunt prea dulci puteti adauga o lingura de zahar cand le puneti in blender(eu nu am pus si mi-a iesit crema cam acruta,dar combinatia de blat dulce si crema acruta,e buuunaaa,cui ii place,normal)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu crema de capsuni si mascarpone 239836
retete culinare - Prajitura cu crema de capsuni si mascarpone 239837
retete culinare - Prajitura cu crema de capsuni si mascarpone 239838
retete culinare - Prajitura cu crema de capsuni si mascarpone 239841
retete culinare - Prajitura cu crema de capsuni si mascarpone 239846
retete culinare - Prajitura cu crema de capsuni si mascarpone 239847
retete culinare - Prajitura cu crema de capsuni si mascarpone 239848
retete culinare - Prajitura cu crema de capsuni si mascarpone 239849
retete culinare - Prajitura cu crema de capsuni si mascarpone 239876

COMENTARII (23)

iri_iri 1

26.06.2013, 15:42

pofta mi-ai facut si mie

Geanina87 1

26.06.2013, 21:50

DeliciidelaM 1

05.04.2016, 16:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S