Prajitura cu crema de caramel si nuca

de raluka93 in Prajituri, 24 Apr 2014 | 2521 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 albusuri
  • 100 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 200 g nuca macinata
  • 200 g ciocolata alba
  • Glazura
  • 200 g ciocolata neagra
  • 100 g frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de caramel si nuca:

Blat

Mixam albusurile spuma tare cu zaharul ca pentru o bezea, faina cernuta cu praful de copt si nuca macinata se adauga peste bezea, amestecam usor pana se incorporeaza in bezea.Punem la copt pentru 20 de minute.

Crema

Zaharul il caramelizam la foc mic, cand este lichid il luam de pe foc si adaugam untul taiat cubulete, amestecam bine pana se topeste untul.Punem din nou vasul la foc mic si adaugam pe rand galbenusurile amestecand bine dupa fiecare. Lasam compozitia sa se ingroase putin amestecand continuu.Adaugam nuca macinata, amestecam bine si lasam la racit.

Glazura

Ciocolata rupta bucatele, untul si frisca le punem la foc mic pana devin o crema, apoi lasam la racit.

Asamblare

Taiem blatul in doua, peste prima foaie razuim ciocolata alba, peste ciocolata punem crema calduta apoi a doua foaie, iar apoi glazura de ciocolata.Lasam la rece cateva ore.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu crema de caramel si nuca 313050
retete culinare - Prajitura cu crema de caramel si nuca 313051

COMENTARII (7)

Bianca20 1

24.04.2014, 18:05

Trebuie sa fie foarte buna!

Rocsi 1

24.04.2014, 20:08

raluka93 1

25.04.2014, 17:21

da este :*

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D