Prajitura cu crema de caramel si nuca

de raluka93 in Prajituri, 24 Apr 2014 | 7032 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 albusuri
  • 100 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 200 g nuca macinata
  • 200 g ciocolata alba
  • Glazura
  • 200 g ciocolata neagra
  • 100 g frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de caramel si nuca:

Blat

Mixam albusurile spuma tare cu zaharul ca pentru o bezea, faina cernuta cu praful de copt si nuca macinata se adauga peste bezea, amestecam usor pana se incorporeaza in bezea.Punem la copt pentru 20 de minute.

Crema

Zaharul il caramelizam la foc mic, cand este lichid il luam de pe foc si adaugam untul taiat cubulete, amestecam bine pana se topeste untul.Punem din nou vasul la foc mic si adaugam pe rand galbenusurile amestecand bine dupa fiecare. Lasam compozitia sa se ingroase putin amestecand continuu.Adaugam nuca macinata, amestecam bine si lasam la racit.

Glazura

Ciocolata rupta bucatele, untul si frisca le punem la foc mic pana devin o crema, apoi lasam la racit.

Asamblare

Taiem blatul in doua, peste prima foaie razuim ciocolata alba, peste ciocolata punem crema calduta apoi a doua foaie, iar apoi glazura de ciocolata.Lasam la rece cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de caramel si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Bianca20 1

24.04.2014, 18:05

Trebuie sa fie foarte buna!

Rocsi 1

24.04.2014, 20:08

raluka93 1

25.04.2014, 17:21

da este :*

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Somloi