Prajitura cu crema de castane

de Teo in Prajituri, 2 Sep 2010 | 5259 vizualizari

 

....in sfrasit am gasit piure de castane si m-am gandit sa incerc aceasta prajitura pe care am gasit-o tot aici, facuta de ala_oancea

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri gris
  • 8 linguri nuca macinata
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema
  • 370 g piure de castane
  • 200 ml frisca lichida
  • Pt ornat
  • 1 ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de castane:

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi nuca macinata, grisul, esenta si praful de copt. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie si se da la cuptor pentru aprox. 30 min.

Intre timp se bate frisca si se amesteca cu piureul de castane.

Dupa ce s-a racit blatul se taie in doua si se adauga crema din care oprim 2 lingusi pt a unge partea de sus a blatului. Deasupra razuim ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Blatul trebuie taiat cu grija cu un cutit cu lama subtire deoarece este foarte pufos.

2

Tava in care am copt este tava de aragaz.

3

Eu am stropit blatul foarte putin cu sirop de zahar ars, dar mi-am dat seama ca fiind foarte pufos mergea si fara.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu crema de castane 49029
retete culinare - Prajitura cu crema de castane 49030

COMENTARII (23)

Corinuta 1

04.09.2010, 19:07

interesanta! 5 furcu!

Rux 1

14.11.2010, 20:24

Vai ce idee si cat trebuie sa fie de buna....e de probat

mena29 1

04.01.2011, 23:08

cand am sa gasesc piure de castane,sigur o sa incerc aceasta reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25