Prajitura cu crema de ciocolata

de Bunica in Prajituri, 16 Oct 2009 | 10666 vizualizari

 

Daca e si ciocolata eo prajitura bunaaaaa...

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 250 g. zahar
  • 300 g. faina
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri faina
  • arome
  • Crema:
  • 200 ml. lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 pachet de unt
  • 3 galbenusuri
  • rom
  • Glazura:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri zahar ars
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata:

Blatul:

Se bat albusurile cu zaharul ,se adauga galbenusurile,apa, uleiul ,  faina si aromele.

Se tapeteaza o forma (25/40) cu hartie de copt ,care se unge cu ulei ,se toarna blatul si se da la cuptorul incins. Se tine in cuptor la foc potrivit timp de 20 min. Pentru siguranta se face testul cu scobitoarea ( se intepa blatul cu o scobitoare si daca nu ramane coca pe scobitoare blatul este copt ).

Se scoate blatul si se lasa la racit. Cand s-a racit se taie in doua.

Cat blatul sta la cuptor se face crema.

Crema: laptele ,zaharul ,faina , cacao se omogenizeaza si se pun la fiert.Cand s-a ingrosat crema , se adauga galbenusurile (unul cate unul) amestecandu-se foarte repede. Se lasa crema sa se raceasca si intre timp se freaca untul spuma.

Crema se amesteca bine cu untul si romul. Si se pune intre cele doua blaturi.

Glazura:

3 albusuri batute cu 3 linguri de zahar , pana stau pe tel.

3 linguri de zahar se ard si se toarna peste albusurile ,mixandu-se foarte repede. Se pune glazura peste blat si se intinde uniform.

 

 

 

TIPS-URI

1

Pentru galzura se poate opri crema peste care se face un gratar de ciocolata.

COMENTARII (19)

babi5

babi5 1

25.06.2013, 14:21

Bunica

Bunica 1

25.06.2013, 16:07

Babi!

Deborah

Deborah 1

24.03.2014, 20:45

Cred ca este super buna ,nici multe ingrediente si nici greu de facut ,trebuie sa ma harnicesc sa incerc si eu ....felicitari !Deborah

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24