Prajitura cu crema de ciocolata

de Diana_Maria in Prajituri, 14 Mai 2014 | 1479 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt blat
  • 5 oua
  • 5 lg faina
  • 5 lg zahar
  • 1 praf de copt
  • o esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Pt. crema
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 4 lg smantana
  • 6 lg lapte condensat
  • 2 galbenusuri
  • 250 g mascarpone
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata:

Blatul: se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu zaharul dupa care adaugam pe rand galbenusurile, faina in ploaie, praful de copt, esenta de vanilie si praful de sare. Se da la cuptor pt 30 de minute se lasa sa se raceasca, se taie in doua si se adauga crema de ciocolata.

Crema: rupem ciocolata bucati si o punem la topit, la foc mic impreuna cu smantana.Dam de pe foc omogenizam si adaugam galbenusurile. Amestecam bine si apoi lasam sa se raceasca.Mixam laptele condensat indulcit cu mascarpone si  apoi il incorporam in crema.                                                                            

 

COMENTARII (9)

laura_n 1

14.05.2014, 20:29

interesanta crema

Diana_Maria 1

14.05.2014, 21:33

Va multumesc tuturor

Rocsi 1

15.05.2014, 11:18

Mmm ce bine suna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04