Prajitura cu crema de ciocolata

de mihasara in Dulciuri, 26 Ian 2016 | 6000 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!:)

 

INGREDIENTE

  • Crema:
    • 250 g ciocolata
    • 200 ml frisca lichida/smatana dulce
    • 50 g unt/margarina la temperatura camerei
    • 1-2 picaturi de esenta de portocale.
    Pandispan:
    • 7 oua
    • 210 g faina
    • 210 g zahar
    • un varf de cutit de sare
    • coaja de portocala/lamaie
    Sirop:
    • 2 pliculete de cappucino/ sau o cafea mai slaba
    • esenta de portocale sau coaja de portocale
    • apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata:

Crema:

  1. Rupi ciocolata intr-un vas si adaugi untul  moale (la temperatura camerei) peste ea.
  2. Fierbi frisca pana da un clocot si o adaugi peste ciocolata.
  3. Amesteci usor cu lingura si o lasi 8-10 minute.
  4. Dupa expirarea timpului iei un tel si amesteci circular in crema.
  5. Dupa ce s-a amestecat bine, adaugi esenta/coaja de portocale si o dai la rece pana se intareste mai bine (30 de minute).

Pandispan:

  1. Mixam ouale intregi cu zaharul si un varf de sare pana cand compozitia isi tripleaza volumul si se deschide la culoare.
  2. Adaugam putin cate putin faina cernuta si amestecam de jos in sus.
  3. Turnam aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina sau tapetata cu hartie de copt si nivelam
  4. Dupa care lovim forma de masa de cateva ori ca sa eliminam aerul.
  5. Cand e auriu  atunci este gata.
  6.  Stingem cuptorul, intredeschidem usa la cuptor punand o lingura de lemn(in cazul meu).
  7. Nu trebuie sa il lasam neaparat sa se raceasca complet ci sa se  obisnuiasca cu temperatura bucatariei.

Sirop: eu fac un cappucino mai slab, fara alt adaos de zahar si cu esenta de portocale/coaja de portocala.
Asamblare:

  1. Il taiem in doua pe lung.
  2. Asezam o foaie in tava in care l-am copt dupa care insiropam foaia si ungem cu crema.
  3. Asezam peste crema ce-a de-a doua foaie si o presam usor pe toata suprafata.
  4. Insiropam si a doua foaie si dam la rece pt 10-15 minute.
  5. Glazuram cu ciocolata topita 100g cu  2-3 linguri de frisca. 
  6. Dupa ce s-a topit adaugam o lingurita de unt/margarina si amestcam bine.
  7. O dam la rece cateva ore dupa care o putem portiona si servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata, portocale si nuci pentru o dubla aniversare