Prajitura cu crema de ciocolata

de mihasara in Dulciuri, 26 Ian 2016 | 2142 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!:)

 

INGREDIENTE

  • Crema:
    • 250 g ciocolata
    • 200 ml frisca lichida/smatana dulce
    • 50 g unt/margarina la temperatura camerei
    • 1-2 picaturi de esenta de portocale.
    Pandispan:
    • 7 oua
    • 210 g faina
    • 210 g zahar
    • un varf de cutit de sare
    • coaja de portocala/lamaie
    Sirop:
    • 2 pliculete de cappucino/ sau o cafea mai slaba
    • esenta de portocale sau coaja de portocale
    • apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata:

Crema:

  1. Rupi ciocolata intr-un vas si adaugi untul  moale (la temperatura camerei) peste ea.
  2. Fierbi frisca pana da un clocot si o adaugi peste ciocolata.
  3. Amesteci usor cu lingura si o lasi 8-10 minute.
  4. Dupa expirarea timpului iei un tel si amesteci circular in crema.
  5. Dupa ce s-a amestecat bine, adaugi esenta/coaja de portocale si o dai la rece pana se intareste mai bine (30 de minute).

Pandispan:

  1. Mixam ouale intregi cu zaharul si un varf de sare pana cand compozitia isi tripleaza volumul si se deschide la culoare.
  2. Adaugam putin cate putin faina cernuta si amestecam de jos in sus.
  3. Turnam aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina sau tapetata cu hartie de copt si nivelam
  4. Dupa care lovim forma de masa de cateva ori ca sa eliminam aerul.
  5. Cand e auriu  atunci este gata.
  6.  Stingem cuptorul, intredeschidem usa la cuptor punand o lingura de lemn(in cazul meu).
  7. Nu trebuie sa il lasam neaparat sa se raceasca complet ci sa se  obisnuiasca cu temperatura bucatariei.

Sirop: eu fac un cappucino mai slab, fara alt adaos de zahar si cu esenta de portocale/coaja de portocala.
Asamblare:

  1. Il taiem in doua pe lung.
  2. Asezam o foaie in tava in care l-am copt dupa care insiropam foaia si ungem cu crema.
  3. Asezam peste crema ce-a de-a doua foaie si o presam usor pe toata suprafata.
  4. Insiropam si a doua foaie si dam la rece pt 10-15 minute.
  5. Glazuram cu ciocolata topita 100g cu  2-3 linguri de frisca. 
  6. Dupa ce s-a topit adaugam o lingurita de unt/margarina si amestcam bine.
  7. O dam la rece cateva ore dupa care o putem portiona si servi.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de ciocolata-0
Prajitura cu crema de ciocolata-1

COMENTARII (19)

Rocsi 1

27.01.2016, 21:12

Ce imi place!

Aletta 1

28.01.2016, 09:54

arata foarte ciocolatos!! imi place

noiinbucatarie 1

10.04.2016, 20:19

este la favorite

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04