Desert prajitura cu crema de ciocolata alba

de adriana65 in Prajituri, 5 Noi 2009 | 95096 vizualizari

 

Pentru realizarea acestei prajituri trebuie sa-i multumesc lui Teo, de la care m-am inspirat in realizarea blatului, iar pentru crema ganache nu stiu cui sa-i multumesc, aceasta reteta avand-o copiata intr-un carnetel de pe vremea cand eram doar o simpla vizitatoare a blogurilor culinare.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g de zahar
  • 40 ml apa
  • 40 ml de ulei
  • 3 linguri de cacao
  • 200 g de faina
  • un plic praf de copt
  • Crema ganache:
  • 400 g ciocolata alba
  • 400 ml frisca
  • 5 g gelatina
  • un plic glazura Dr. Oetker
  • Sirop:
  • 250 gr zahar
  • 500 ml apa
  • 1 plic cappuccino
  • 1 lingurita esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de ciocolata alba:

Blat: se separa albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma tare cu zaharul, iar spre sfarsit se adauga apa. Se pune pasta de galbenusuri peste albusuri, amesecand usor.
La sfarsit se adauga in ploaie faina amestecata cu cacao si praf de copt.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt care se da la cuptor pentru aproximativ 30 minute. Se face testul cu scobitoarea, apoi se lasa blatul sa se raceasca.
Crema: frisca lichida se pune intr-o cratita pe baie de aburi si cand este foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele; se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza.
Se pune cratita direct pe foc mediu si se lasa sa fiarba aproximativ 4 - 5 minute, amestecand continuu, apoi se da deoparte sa se racoreasca; se adauga gelatina hidratata in putina apa, apoi pusa pe foc mic pana se topesc granulele. Gelatina nu se fierbe!
Crema astfel preparata se lasa de seara pana dimineata la frigider sau cell putin 4-5 ore. A doua zi se bate bine cu mixerul pana ce devine o crema spumoasa si se ingroasa.
Sirop: intr-o craticioara se topeste 250 g zahar impreuna cu 2 linguri de apa. Cand este caramelizat se stinge cu aproximativ 500 ml apa. Cand apa a inceput sa fiarba se adauga capuccino si romul. Se ia siropul de pe foc si se lasa la racit.
Asamblare: blatul de prajitura se taie in doua si se insiropeaza bine cu sirop de zahar ars. Se umple cu crema ganache, repartizata uniform pe toata suprafata, apoi se asaza al doilea blat bine insiropat.
Prajitura am imbracat-o in  glazura rece de la Dr. Oetker, preparata dupa instructiunile de pe plic.
Se lasa prajitura la fridider cateva ore inainte de a o taia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

elena1988 1

02.02.2011, 17:16

OanaBd 1

07.05.2014, 13:58

la cate grade se la cuptor ? iar cuptorul este preincalzit ?

adriana65 1

03.06.2014, 18:11

Cuptorul se preancalzeste . Se coace la 190 de grade c.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Boema