Prajitura cu crema de ciocolata si aroma de migdale

de Ina in Prajituri, 2 Ian 2014 | 42289 vizualizari

 

O prajitură delicioasă, a carei reţetă am preluat-o de la Gabyţa noastră : http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-mousse-de-ciocolata-40638.html ***** Multumesc, sor'mea! :P

 

INGREDIENTE

  • blat :
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 7 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • un plic praf copt
  • 3 linguri cacao
  • crema de ciocolată :
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 500 gr friscă lichidă
  • un plic cu gelatina ( 10 g. )
  • esenţă de migdale
  • pentru decor :
  • 150 g nuca prajita si maruntita
  • 150 gr frisca lichida
  • pentru sirop :
  • 6 linguri cu zahar
  • 300 ml apa
  • o fiola esenta de rom
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si aroma de migdale:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare .

Galbenuşurile se amesteca cu zahărul pana ce acesta se topeste si obtinem un ameste cremos, apoi adaugam  apa şi uleiul şi omogenizam.  Turnam  faina amestecata cu  praful de copt şi cacaua . 

In aceasta compozitie vom adauga  jumatate din  cantitatea de albuşuri bătute, mixand usor, iar cealalta jumatate de albusuri se va amesteca usor , cu o lingura/ paleta de lemn,  doar cu miscari  sus -jos.

Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins, la foc mic, pentru cca 30- 35 minute  ( timpul de coacere depinde si de aragaz ).  

Eu am copt in tava aragazului ( 30/ 40 cm. ) . Cand e copt, lasam sa se raceasca si-l taiem in doua parti egale, ce vor fi suprapuse la asamblarea prajiturii.

Gelatina o punem la hidratat in 60 ml apa rece.

Din cantitatea de frisca, mixam  400 ml.

Topim pe baie de abur ciocolata , in 100 ml friscă lichida, apoi lasam sa se raceasca usor. 

Topim si gelatina hidratata ( eu am pus-o la microunde, 10 secunde ) ,  apoi o adaugam in amestecul de ciocolata , impreuna cu o fiola de esenta de migdale.  Acest amestec il vom turna putin cate putin, mixand usor, in cei 400 ml frisca batuta .  Dam crema la rece, pentru 20 minute.

Asezam pe un platou/ tava jumatate din blat  , pe care o insiropam cu sirop de zahar ars ( caramelizam 6 linguri de zahar , stingem cu 300 ml apa, iar cand zaharul este complet topit oprim focul, adaugam o fiola cu esenta de rom si racim )

Peste blatul insiropat turnam crema de ciocolata si acoperim cu cealalta jumatate de blat, care va fi si ea insiropata. Decoram cu un strat de frisca batuta, in care adaugam si 50 g miez de nuca, iar restul de nuca maruntita va fi imprastiat uniform pe suprafata prajiturii. Lasam prajitura la rece, cateva ore, apoi portionam si servim.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de ciocolata si aroma de migdale-0
Prajitura cu crema de ciocolata si aroma de migdale-1
Prajitura cu crema de ciocolata si aroma de migdale-2
Prajitura cu crema de ciocolata si aroma de migdale-3
Prajitura cu crema de ciocolata si aroma de migdale-4
Prajitura cu crema de ciocolata si aroma de migdale-5
Prajitura cu crema de ciocolata si aroma de migdale-6
Prajitura cu crema de ciocolata si aroma de migdale-7
Prajitura cu crema de ciocolata si aroma de migdale-8
Prajitura cu crema de ciocolata si aroma de migdale-9
Prajitura cu crema de ciocolata si aroma de migdale-10
Prajitura cu crema de ciocolata si aroma de migdale-11
Prajitura cu crema de ciocolata si aroma de migdale-12
Prajitura cu crema de ciocolata si aroma de migdale-13
Prajitura cu crema de ciocolata si aroma de migdale-14
Prajitura cu crema de ciocolata si aroma de migdale-15

COMENTARII (56)

CulinaryRainbow

CulinaryRainbow 1

01.04.2015, 13:34

Ce faină e!

Adele

Adele 1

02.04.2015, 20:21

Woow

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

05.03.2016, 20:11

direct la favorite!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!