Prajitura cu crema de ciocolata si frisca

de nico_nico in Prajituri, 27 Oct 2010 | 12113 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 7 oua,
  • 7 linguri apa,
  • 7 linguri de faina,
  • 7 linguri zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 2 zahar vanilat,
  • un praf de sare.
  • Crema:
  • 250gr zahar,
  • 2 linguri faina,
  • 3 oua intregi,
  • 250ml lapte,
  • 1 esenta de rom,
  • 1 lingura cacao,
  • 50gr ciocolata menaj,
  • 250 gr. unt.
  • Decor:
  • 300ml frisca Hulala,
  • 1 plic intaritor de frisca.
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si frisca:

Pentru foi separi ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si praful de copt.Albusurile se bat spuma tare cu cele 7 linguri apa si un praf de sare si cu zaharul apoi se amesteca cu compozitia de galbenusuri.Compozitia se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit 20-25 minute. Dupa ce s-a copt se lasa la racit apoi se taie blatul in doua.

Pentru crema se bat bine cele 3 oua intregi cu zaharul, cele 2 linguri de faina si la urma laptele. Se pune la foc mic si amesteca tot timpul ca sa nu se faca cocoloase pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga esenta de rom cacaoa si ciocolata razuita marunt si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit apoi se amesteca cu untul frecat in prealabil spuma.Frisca se bate tare cu mixerul impreuna cu intaritorul de frisca. Se pune prima foaie de blat apoi 2/3 din crema si si un strat subtire de frisca apoi a doua foaie de blat, deasupra se intinde cu cutitul crema ramasa(1/3) si se orneaza cu frisca. Eu am facut dungulite cu spritul.

Pentru frisca maro de deasupra am amestecat 3 linguri de frisca alba cu 2 linguri de crema maro si a iesit maroniu deschis ca si in poze.

 

COMENTARII (5)

maria_claudia

maria_claudia 1

27.10.2010, 16:54

minunata

ela

ela 1

27.10.2010, 17:51

delicioasa

nadina73

nadina73 1

28.10.2010, 00:58

felicitari ai munict ceva

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!