Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone

de gaby_duceag in Dulciuri, 7 Feb 2016 | 8420 vizualizari

 

De cand am vazut tortul de ciocolata a lui Miha, mi s-a facut o pofta, pofta de-aia obsedanta :))


Asa ca am vrut si eu gustul ala-n farfurie, si l-am facut, da’-ntr-o alta forma, ca n-aveam stare de ornat torturi

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua mari
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • vanilie
  • Crema
  • 300 g ciocolata cu lapte (sau amaruie)
  • 180 ml lapte condensat (neindulcit)/ cred ca merge si frisca lichida
  • 550 gr mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • Sirop
  • 150 ml lapte rece
  • 2 linguri Nesquik
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone:

  1. Blat
  2. Separa albusurile de galbenusuri
  3. Mixeaza spuma albusurile apoi adauga, treptat, zaharul mixand pana se dilueaza complet.
  4. Galbenusurile amesteca-le cu uleiul si adauga-le peste albusuri. Pune si faina amestecata cu cacaua si praful de copt, vanilia, apoi omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.
  5. Tapeteaza o tava de 32/12 cm (o tava de cozonac am folosit eu) cu hartie pentru coppt, toarna compozitia, niveleaza apoi da tava in cuptorul preincalzit, la foc mic (150-160 grade) pana trece testul cu scobitoarea.
  6. Lasa la racit pe un gratar apoi feliaza blatul in trei.
  7. Crema
  8. Intr-un vas metalic pune laptele condensat si ciocolata, pe baie de abur.
  9. Amesteca pana se omogenizeaza apoi adauga galbenusurile. Mai amesteca 2 minute.
  10. Adauga mascarpone si mixeaza pana obtii o compozitie omogena.
  11. Introdu vasul la frigider. Lasa pana incepe sa se intareasca. Cu cat sta mai mult, cu-atat se intareste. Eu am umplut foile seara iar deasupra, am spritat crema ramasa, dimineata.
  12. Asaza prima felie de blat, insiropeaz-o usor (prepari siropul amestecand pudra de Nesquik cu 2-3 linguri lapte pana se omogenizeaza, apoi torni laptele ramas), intinde 1/4 din crema si asaza a doua felie. Procedeaza la fel.
  13. Asaza ultima felie, apoi imbraca totul cu crema.
  14. Lasa la rece pentru o ora-doua (sau peste noapte) apoi spriteaza cu posul crema ramasa.
  15. Feliaza cu un cutit cu lama subtire.
 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone-0
Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone-1
Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone-2
Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone-3

COMENTARII (24)

Micutza Luana

Micutza Luana 1

09.02.2016, 15:02

vaii nici nu imi placeee

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

18.02.2016, 10:04

Geanina87

Geanina87 1

11.03.2016, 09:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!