Prajitura cu crema de ciocolata si mere

de Constelatialeu in Prajituri, 10 Oct 2013 | 9145 vizualizari

 

Maine am o aniversare in familie,tatal meu implinste 72 de ani,asa ca m-am apucat sa fac ceva dulce,nu stiu cat de bine mi-a iesit,dar m-am straduit.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1 praf de copt cu sofran
  • Crema
  • 300 g margarina rama
  • 200 g zahar
  • 150 ml apa
  • 130 g biscuiti caramelizati cu scortisoara
  • 130 g cacao
  • 100 ciocolata cu lapte
  • mere calite
  • Decor
  • inimioare din pasta de zahar
  • ciocolata topita
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si mere:

Blatul:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bate pana se topeste,apoi galbenusurile,unul cate unul.La final se adauga faina cernuta si amestecata cu praful de copt.Intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( 35/25) se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit.Este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa blatul la racit,cand s-a racit se taie in doua.

Crema:

Apa cu zaharul,cacaoa si ciocolata pe baie de abur pana devine o crema mai legata,se lasa 10 min sa se racoreasca si se adauga margarina,se incorporeaza bine,apoi biscuitii sfaramati bine.Se omogenizeaza  si se mai lasa la rece.

Asamblare:

Se aseaza prima foaie pe o tava,se toarna din crema inca calduta,sa intre in blat,se da 20 min la frigider,apoi se intinde peste crema merele calite ( un strat nici gros dar nici foarte subtire,fiecare cat crede de cuvinta),apoi se mai intinde un stat de crema( ea este inca calduta si mai moale).Se aseaza peste ,foaia a doua si deasupra se intinde restul de crema si se da la frigider sa se intareasca.Se orneaza in functie de preferine.Eu am folosit niste pasta de zahar si ciocolata topita.

TIPS-URI

1

pasta de zahar am achizitionat-o cand am fost in vacanta,este foarte buna,dar nu stiu sa va spun cum este facuta...nu cunosc norvegiana....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

_Alina_ 1

11.10.2013, 07:39

Tiii, ce bunatate i-ai preparat taticutului tau! La multi ani de-acum inainte, sa fie sanatos si voios!

Irina 1

11.10.2013, 08:53

Cleme, minunata prajitura ai facut! Sa-ti traiasca tatal si sa fie sanatos!

Criss 1

11.10.2013, 11:45

Ce frumoasa e prajitura!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Trio cu mere si crema in doua culori