Prajitura cu crema de cocos si visine

de mirela0911 in Prajituri, 12 Iul 2015 | 2774 vizualizari

 

Daca tot mi-au mai ramas niste visine, am zis sa fac si altfel de combinatii si nu am dat gres!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 7 oua
  • un praf de sare
  • 14 lg zahar
  • 14 lg apa rece
  • 14 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 300 ml lapte
  • 3 lg gris
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • 1 cana visine fara samburi
  • 2-3 lg zahar

Pt. glazura:

  • 6 lg zahar pudra
  • 2 lg cacao
  • 2 lg ulei
  • 2-3 lg apa fiarta
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de cocos si visine:

Pentru inceput se spala si se curata visinele de samburi, se amesteca cu cele 2-3 lg zahar pana se topeste, apoi se pun la scurs de zeama care au lasat-o.

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine pana ce acesta se dizolva. Se adauga apa cate doua linguri o data si se mixeaza usor. Galbenusurile se amesteca bine cu praful de copt apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca usor cu ajutorul unei spatule, apoi se pune si faina in 2-3 reprize omogenizand totul cu miscari usoare. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 170 de grade timp de 35-40 de minute. Se face testul cu scobitoarea. se lasa blatul sa se raceasca bine, apoi se taie in doua pe orizontala.

Crema: Laptele se pune la fiert si in momentul in care da in clocot se toarna grisul in ploaie si se amesteca continuu cu un tel pentru a nu face cocoloase. Se adauga zaharul si untul, se omogenizeaza si se lasa sa se ingroase crema. Cand este gata se adauga nuca de cocos si esenta de vanilie. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.

Se unge primul blat cu jumatate din crema, se aseaza deasupra visinele bine scurse apoi restul de crema. Se pune cel de-al doilea blat peste crema intinsa cu grija.

Glazura: Intr-o craticioara se amesteca zaharul pudra cu cacaoa, uleiul si apa fiarta. Se omogenizeaza bine apoi se toarna peste prajitura si se niveleaza repede.

Se da la rece prajitura pana in momentul servirii. Se portioneaza si se serveste cu mare pofta.

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi visinele fara a fi amestecate cu zahar, crema fiind destul de dulce.

2

Blatul trebuie sa fie foarte bine racit pentru a se putea taia in doua.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu crema de cocos si visine 390474
retete culinare - Prajitura cu crema de cocos si visine 390475
retete culinare - Prajitura cu crema de cocos si visine 390476
retete culinare - Prajitura cu crema de cocos si visine 390477
retete culinare - Prajitura cu crema de cocos si visine 390478
retete culinare - Prajitura cu crema de cocos si visine 390479
retete culinare - Prajitura cu crema de cocos si visine 390480
retete culinare - Prajitura cu crema de cocos si visine 390481
retete culinare - Prajitura cu crema de cocos si visine 390482
retete culinare - Prajitura cu crema de cocos si visine 390483
retete culinare - Prajitura cu crema de cocos si visine 390484
retete culinare - Prajitura cu crema de cocos si visine 390485
retete culinare - Prajitura cu crema de cocos si visine 390486

COMENTARII (20)

Aletta 1

13.07.2015, 09:50

Andra_Constantinescu 1

13.07.2015, 12:57

Ce bine arata!

-Licurici- 1

15.07.2015, 13:41

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: