Prajitura cu crema de fistic

de ianculubita in Prajituri, 9 Ian 2013 | 3319 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • Crema
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 5 linguri zahar
  • 1 pachet unt
  • 1 fiola esenta de fistic
  • 50 g fistic
  • colorant verde
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 1esenta de fistic
  • 3 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de fistic:

Galbenusurile frecate cu zahar pana rezulta o crema fina, se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare ,se rastoarna in tava cu hartie de copt si se tine la cuptor 30-40 minute.

In acest timp se face crema adaugand intr-un vas pe foc mic lapte, zahar, amidon si se amesteca pana se ingroasa; intr-un bol se bate untul spuma, se amesteca usor cu crema racita, esenta si cateva picaturi de colorant; blatul racit se taie, se insiropeaza, se pune intre foi crema, se imbraca cu crema ramasa iar deasupra se pune fistic taiat cu cutitul dupa care se da la rece pana la servire.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de fistic-0
Prajitura cu crema de fistic-1
Prajitura cu crema de fistic-2
Prajitura cu crema de fistic-3
Prajitura cu crema de fistic-4
Prajitura cu crema de fistic-5

COMENTARII (12)

ANNA_46 1

09.01.2013, 20:38

Arata super

Rocsi 1

09.01.2013, 21:18

Mmm delicioasa

Carmen 1

25.03.2015, 15:10

culoarea cremei ai obtinut-o doar din fistic?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04