Prajitura cu crema de fistic

de ianculubita in Prajituri, 9 Ian 2013 | 9827 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • Crema
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 5 linguri zahar
  • 1 pachet unt
  • 1 fiola esenta de fistic
  • 50 g fistic
  • colorant verde
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 1esenta de fistic
  • 3 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de fistic:

Galbenusurile frecate cu zahar pana rezulta o crema fina, se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare ,se rastoarna in tava cu hartie de copt si se tine la cuptor 30-40 minute.

In acest timp se face crema adaugand intr-un vas pe foc mic lapte, zahar, amidon si se amesteca pana se ingroasa; intr-un bol se bate untul spuma, se amesteca usor cu crema racita, esenta si cateva picaturi de colorant; blatul racit se taie, se insiropeaza, se pune intre foi crema, se imbraca cu crema ramasa iar deasupra se pune fistic taiat cu cutitul dupa care se da la rece pana la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de fistic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

ANNA_46 1

09.01.2013, 20:38

Arata super

Rocsi 1

09.01.2013, 21:18

Mmm delicioasa

Carmen 1

25.03.2015, 15:10

culoarea cremei ai obtinut-o doar din fistic?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
"Um Ali" -Prajitura "Mama lui Ali"