Prajitura cu crema de fructe de padure si ciocolata

de Lavinia in Prajituri, 26 Iul 2014 | 4566 vizualizari

 

O prajitura usoara cu o crema lejera si aromata de fructe de padure..

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • 14 linguri de zahar
  • 11 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 7 linguri de apa

Sirop:

  • 4 linguri de zahar
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita esenta de rom

Crema :

  • 1 plic crema de fructe de padure Dr Oetker
  • 180 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 1 cutie crema de branza Philadelphia cu Milka

Glazura:

  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida

Decor:

  • 2-3 linguri crema de branza Philadelphia cu milka
  • 1/2 plic crema de fructe de padure Dr Oetker
  • 120 ml lapte
  • 1 lingura de zahar pudra
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de fructe de padure si ciocolata:

Blat:

Am batut albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul,treptat,mixand bine pana am obtinut o bezea tare.

Am adaugat apa ,galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt si cacaua,in 3-4 transe,amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule.

Am tapetat o tava cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.(testul scobitorii)

Blatul racit l-am taiat in doua.

Sirop:

Am fiert apa cu zaharul aprox 3-4 minute apoi am lasat la racit si am adaugat esenta de rom.

Crema:

Intr-un bol pentru mixer am pus frisca ,laptele ,zaharul pudra si praful pentru crema.

Am mixat bine aprox 2-3 minute pana s-a intarit suficient crema.

Asamblare:

Pe un platou/tava am pus primul blat insiropat.

Am pus toata cantitatea de crema si am nivelat.

Cu ajutorul unui posh am pus din loc in loc crema de branza Philadelphia.

Am acoperit cu celalalt blat pe care l-am insiropat in prealabil.

Am dat prajitura la rece pentru minim 3-4 ore.

Am portionat prajitura in bucati potrivite apoi am topit ciocolata cu frisca si am glasat fiecare bucata cu glazura de ciocolata.

Am dat prajiturile la rece pana s-a intarit glazura apoi am spritat cate un mot de crema de branza Philadelphia cu milka.

Am mixat laptele cu zaharul pudra si praful de crema de fructe de padure pana s-a intarit apoi am spritat cate un mot de crema mov peste crema de branza si ciocolata.

Am dat prajiturile la rece pana in momentul servirii.

 

 

TIPS-URI

1

Am folosit o tava de 35/25 cm.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu crema de fructe de padure si ciocolata 334251
retete culinare - Prajitura cu crema de fructe de padure si ciocolata 334253
retete culinare - Prajitura cu crema de fructe de padure si ciocolata 334255
retete culinare - Prajitura cu crema de fructe de padure si ciocolata 334256
retete culinare - Prajitura cu crema de fructe de padure si ciocolata 334257
retete culinare - Prajitura cu crema de fructe de padure si ciocolata 334258
retete culinare - Prajitura cu crema de fructe de padure si ciocolata 334259
retete culinare - Prajitura cu crema de fructe de padure si ciocolata 334260

COMENTARII (33)

Lavinia 1

27.07.2014, 15:25

Rocs

MOKUSKA 1

28.07.2014, 07:21

este delicioasa si frumoasa!

MotanLaOale 1

28.07.2014, 09:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S