Prajitura cu crema de gris (de post)

de Lavinia in Prajituri, 21 Noi 2013 | 16942 vizualizari

 

O minunatie de prajitura !Este atat de frageda si aromata incat se topeste in gura :)
M-am inspirat de la Merisorul nostru drag !>:D

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri suc de rosii
  • 7 linguri de zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita bicarbonat+1 lingurita de otet
  • aprox 500 g faina
  • 1 praf de sare
  • Crema de gris:
  • 600 ml lapte de soia
  • 140 g gris
  • 150 g zahar
  • 3-4 pliculete zahar vanilat
  • 250 g margarina Rama Maestro
  • 4-5 linguri dulceata de prune
  • zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de gris (de post):

Freaca uleiul cu zaharul,vanilia si un praf de sare pana se topeste zaharul apoi adauga sucul de rosii si amesteca bine. Adauga 1/2 din cantitatea de faina si bicarbonatul stins cu otetul. Adauga treptat si restul de faina si incepe sa framanti un aluat nu foarte tare dar care nu se mai lipeste de maini.

Pune aluatul la frigider pentru 20-25 de minute apoi imparte-l in 4 bucati aprox. egale. Intinde foi subtiri pe dosul tavii (40/30 cm) tapetate cu folie sau hartie de copt si coace foile pe rand cate 8-10 minute fiecare(depinde de cuptor)

Lasa foile la racit si pregateste crema.

Pune laptele intr-o craticioara iar cand ajunge la punctul de fierbere adauga grisul in ploaie si lasa pe foc amestecand continuu cu un tel pana se ingroasa. Adauga vanilia si margarina taiata cubulete si amesteca bine pana ce margarina este perfect topita si incorporata. Lasa crema la racit pentru 1 ora (trebuie sa fie doar foarte putin calduta)

Pe o tava pune prima foaie,unge cu jumatate din crema,pune a doua foaie ,unge cu dulceata de prune,a treia foiae,restul de crema si acopera cu ultima foaie. Lasa prajitura la frigider peste noapte acoperita cu o folie.

Pudreaza prajitura cu zahar pudra si portioneaz-o dupa preferinte.

TIPS-URI

1

Cantitatea de faina poate varia in functie de sucul de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de gris (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Lavinia 1

22.11.2013, 09:13

Miuta

mihaelar63 1

27.11.2013, 14:15

Cand te muti mai aproape ? Sa ma rasfat si eu cu ceva dulce
Daca nu te pot primi de nora macar de vecina mi-ar placea

Lavinia 1

27.11.2013, 18:33

Saru`mana Miha
Mi-ar fi placut sa stam mai aproape,te serveam mereu cu prajituri!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu morcov (de post)