Prajitura cu crema de iaurt

de Bunica in Prajituri, 3 Dec 2014 | 8749 vizualizari

 

Prajitura cu crema de iaurt este delicioasa!Blatul umed si crema pufoasa,mmmm sa tot mananci;)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • arome dupa plac
  • Crema
  • 400 g. iaurt gras
  • 400 g. smantana pentru frisca
  • 6 linguri zahar farin
  • 1 plic gelatina
  • arome
  • Glazura
  • 100 g. ciocolata
  • 50 g. unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de iaurt:

Blatul

Separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile le mixezi cu un praf de sare pana stau pe teluri.

Pune apoi zaharul cate o lingura mixand in continuare.

Adaugi aromele.

Scoti telurile si adaugi faina ,cate o lingura ,amestecand cu o spatula sau o lingura de lemn ,ce ti-e mai comod.

Ia o tava35/40 ,tapeteaza-o cu hartie de copt si pune compozitia.

Da tava la cuptorul incins la 160 grade pentru 20-25 de minute,pana trece testul cu scobitoarea.

Cand este gata ,scoti tava si lasi sa se raceasca.

Cat tava a stat in cuptor te ocupi de crema.

Intai pune gelatina la hidratat resoectand indicatiile de pe plic.

Frisca se se mixeaza impreuna cu zaharul.

Cand sta mot,pune iaurtul ,gelatina si aromele.

Cand blatule este racit complet pune crema peste blat si da la frigider pentri 4-5 ore.

Pregateste glazura.

Intr-un ibric pune untul , cicolata si pune pe foc intr-un vas cu apa.

Amesteca pana se topeste ciocolata.

Toarna deasupra glazura dupa inspiratie.

Este mai buna daca se lasa la frigider peste noapte.

TIPS-URI

1

Pentru o reusita sigura pune iaurtul la scurs

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Bunica 1

03.12.2014, 20:54

ClaudiaO, prajitura n-a fost solicitare,dar eu ma conformez foarte repede cand e vorba de dorintele nepotilor

MOKUSKA 1

03.12.2014, 21:18

Rocsi 1

03.12.2014, 23:09

Imi place mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si fructe