Prajitura cu crema de iaurt, capsuni si fructe tropicale

de Rocsi in Prajituri, 23 Iun 2016 | 1377 vizualizari

 

Aromata, racoroasa, cu fructe, minunata pentru acest sezon cald! Haideti la o portie, ca stiu ca va place!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 5 oua
    • 3 linguri zahar
    • 3 linguri ulei
    • 5 linguri faina
    • 50 gr ciocolata alba
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
    • un praf de sare
    Crema:
    • 250 gr mascarpone
    • 400 gr iaurt
    • 2 linguri smantana de tara
    • 5 linguri zahar pudra
    • 1 compot fructe de padure 420 gr
    • 250-300 gr capsuni
    • 6 foi de gelatina (10 gr)
    • 1 linguri plina coaja rasa de lamaie
    • 3 lingurite extract de vanilie
    • 2 linguri amaretto
    • frunzulite de menta
    • decoratiuni de ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de iaurt, capsuni si fructe tropicale:

Blatul: Ciocolata o rupem bucatele. O topim pe baie de aburi si o lasam sa ajunga la temperatura camerei. Galbenusurile le mixam cu zaharul, apoi punem si uleiul. Adaugam ciocolata topita, mixam, apoi punem faina, praful de copt si coaja rasa de lamaie. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu o paleta de silicon, cu miscari lente de jos in sus. Tapetam cu hartie de copt, o tava rotunda cu diametrul de 26 cm. Turnam compozitia de blat, o nivelam. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 12-14 minute. Cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca. Crema: Intr-un bol punem mascarponele, zaharul pudra, smantana si le mixam. Adaugam coaja rasa de lamaie, iaurtul, vanilia, amaretto si amestecam usor. Fructele tropicale le scurgem bine de sirop, le adaugam in crema. Foile de gelatina le punem la hidratat 10 minute in apa rece. Le scoatem dupa acest timp, le scurgem bine si le punem intr-un bol, apoi le topim pe baie de aburi. Turnam in fir subtire gelatina topita si amestecam repede in crema pentru a o incorpora bine. Capsunile le spalam, le stergem usor cu niste servetele si le taiem pe jumatate. Pe un platou punem un inel reglabil, punem folie alimetara inclusiv pe peretii inelului. Asezam blatul, fixam bine inelul in jurul blatului, iar peste punem jumatati de capsuni, lasand putina distanta intre ele. Turnam crema, o nivelam si introducem prajitura in frigider peste noapte. A doua zi, scoatem inelul si folia. Decoram cu jumatati de capsuni, frunze de menta si decoratiuni de ciocolata. Portionam si servim. Pofta buna!  

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu crema de iaurt, capsuni si fructe tropicale 448396
retete culinare - Prajitura cu crema de iaurt, capsuni si fructe tropicale 448397
retete culinare - Prajitura cu crema de iaurt, capsuni si fructe tropicale 448398
retete culinare - Prajitura cu crema de iaurt, capsuni si fructe tropicale 448399
retete culinare - Prajitura cu crema de iaurt, capsuni si fructe tropicale 448400
retete culinare - Prajitura cu crema de iaurt, capsuni si fructe tropicale 448401
retete culinare - Prajitura cu crema de iaurt, capsuni si fructe tropicale 448402
retete culinare - Prajitura cu crema de iaurt, capsuni si fructe tropicale 448403

COMENTARII (38)

MotanLaOale 1

30.06.2016, 11:49

buna buna

Rocsi 1

30.06.2016, 21:48

Ruxy, multumesc din suflet

Rocsi 1

30.06.2016, 21:49

Multumesc Vladimir

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S