Prajitura cu crema de iaurt straciatella si visine

de mirela0911 in Prajituri, 9 Iun 2014 | 3459 vizualizari

 

O prajitura tare buna si racoroasa pe vremea asta!

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • 1 praf de copt
  • 12 linguri faina
  • coaja rasa de lamaie
  • Pt. crema:
  • 500 g iaurt
  • 100 g zahar
  • 100 ml frisca
  • 5 g gelatina
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 300 g visine fara samburi
  • Pt. ornat:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 6 lg lapte
  • 50 g unt
  • frisca pt. moatze
Portii: 28
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de iaurt straciatella si visine:

Blatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga pe rand zaharul si se bat pana la dizolvare si obtinem o spuma tare. Se adauga apa si uleiul, coaja de lamaie apoi galbenusurile pe rand amestecand usor dupa fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste spuma amestecand cu miscari usoare pana la incorporare. Se toarna blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 30 minute la 180 de grade. Se lasa la racit dupa care se taie in doua.

Crema: Visinele se spala si se curata de samburi, se adauga peste ele zahar dupa gust, se amesteca bine apoi se lasa la scurs. Iaurtul se amesteca cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se bate frisca apoi se incorporeaza usor cu iaurtul. Se adauga visinele apoi ciocolata data pe razatoarea cu gauri mari. Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe plic. Se omogenizeaza totul si se da la frigider pana se raceste si blatul. 

In tava in care s-a copt blatul se pune o folie alimentara si se aseaza un blat. Deasupra se toarna crema, se aseaza celalalt blat, se strange folia pe langa prajitura si se da la frigider pentru cateva ore pana se intareste crema (la mine a stat peste noapte). 

Intr-o craticioara pe foc se pune ciocolata rupta bucati, laptele si untul si se amesteca continuu pana se topeste si se omogenizeaza. Se lasa putin la racit dupa care se intinde peste prajitura. Deasupra se fac moatze din frisca. Eu am amestecat frisca cu putin sirop de la visine pentru a colora usor frisca. Deasupra am ras putina ciocolata. 

De servit pe caldura mare. Este atat de racoroasa! Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de iaurt straciatella si visine-0
Prajitura cu crema de iaurt straciatella si visine-1
Prajitura cu crema de iaurt straciatella si visine-2
Prajitura cu crema de iaurt straciatella si visine-3
Prajitura cu crema de iaurt straciatella si visine-4
Prajitura cu crema de iaurt straciatella si visine-5
Prajitura cu crema de iaurt straciatella si visine-6
Prajitura cu crema de iaurt straciatella si visine-7
Prajitura cu crema de iaurt straciatella si visine-8
Prajitura cu crema de iaurt straciatella si visine-9
Prajitura cu crema de iaurt straciatella si visine-10
Prajitura cu crema de iaurt straciatella si visine-11
Prajitura cu crema de iaurt straciatella si visine-12
Prajitura cu crema de iaurt straciatella si visine-13

COMENTARII (15)

Alinutza80

Alinutza80 1

09.06.2014, 14:13

Bya Ralu

Bya Ralu 1

09.06.2014, 15:29

super

Micutza Luana

Micutza Luana 1

10.06.2014, 12:31

buna tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!