Prajitura cu crema de lamaie

de Cris2711 in Prajituri, 17 Aug 2013 | 3970 vizualizari

 

Este in genul Albinita,eu am preparat-o cu dulceata de capsuni,de caise nu am avut:)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 120 gr. zahar
  • 30 gr. unt
  • 3 linguri de miere
  • 2 linguri lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita bicarbonat
  • circa 380-400 gr. faina
  • Crema:
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri gris
  • 200 gr.unt
  • 120 gr. zahar pudra
  • 150 gr. dulceata de capsuni
  • sucul de la o lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie:

Cuptorul se incalzeste la 180°.

Se ia o tava de marime medie,de exemplu 35/24 cm.

Se unge bine cu unt pe dosul tavii.

Intr-un castron se amesteca ingredientele pentru aluat.Zaharul,untul,mierea,laptele,oul,lingurita de bicarbonat.Se adauga si faina treptat.

Se framanta bine aluatul,care se imparte in 4 si se da la rece.

Se ia tot cate o bucata,se intinde pe dosul tavii ,se da la cuptor.

A se supraveghea coacerea,nu dureaza mult.

Cand este gata se indeparteaza cu mare grija de pe dosul tavii si se pune cu grija deoparte.

Tava se spala bine de fiecare data,se sterge bine si se unge din nou cu unt pe toata suprafata ei.

Se repeta procedura.

Crema:

Intr-o oala se pune laptele la fiert,in care se adauga grisul treptat,cand este gata se ia deoparte si se adauga untul si zaharul si se omogenizeaza bine.

Cand este gata se lasa la racit,doar cand s-a racit se adauga sucul de la o lamaie si coaja de lamaie rasa.(Lamaia se spala bine inainte,cu apa rece).

Cand sunt toate foile gata,racite,crema de asemenea racita se incepe pregatirea prajiturii.

Pe dosul unei tavi, se pune prima foaie ,jumatate din crema de lamaie cu gris,a doua foaie,apoi se intinde dulceata de capsuni pe toata suprafata ei.Apoi  a treia foaie,peste care se intinde restul de crema de lamaie cu gris.Se pune si a patra foaie ,iar deasupra se presara zahar pudra.

A se lasa de pe o zi pe alta,este a doua zi mult mai buna.

 

 

TIPS-URI

1

Crema se raceste bine ,apoi se adauga lamaia,altfel se taie.

2

Tava trebuie unsa bine,la fiecare intrebuintare.

3

A doua zi se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Cris2711 1

20.08.2013, 10:25

Merisor si mie imi este dor de tine,tare mult mi-as fi dorit sa fiu alaturi de voi,Motanel

Corinuta 1

29.08.2013, 17:20

bunatate de praji!

Cris2711 1

03.09.2013, 20:32

Corina

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Alba ca Zapada