Prajitura cu crema de lamaie si bucati de ananas

de Rocsi in Prajituri, 21 Mai 2015 | 9828 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 3 oua
    • 3 linguri lapte
    • 3 linguri zahar
    • 1 lingura si 1/2 cacao
    • 5-6 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • un praf de sare
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    Crema:
    • 650 ml lapte
    • 2 galbenusuri
    • 4 linguri potrivite cu amidon
    • 5 linguri zahar
    • 80-100 gr unt de 72% grasime
    • 1 pastaie de vanilie
    • coaja rasa de la o lamaie
    • 2 linguri zeama de lamaie
    • bucati de ananas din compot
    • frunzulite de menta pentru decor
    • biscuiti umpluti pentru decor
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie si bucati de ananas:

Blatul: Mixam galbenusurile spuma cu zaharul. Adaugam laptele, esenta, apoi cacaoa, praful de copt si faina. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu o paleta, cu miscari de jos in sus. Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/26 cm, turnam compozitia. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute. Cand este gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca.

Crema: Intr-un vas frecam galbenusurile cu zaharul, punem putin lapte, apoi amidonul, semintele de la pastaia de vanilie si amestecam bine, pana amidonul este dizolvat complet. Adaugam restul de lapte, amestecam bine, rasturnam amestecul intr-un vas cu fundul mai gros. Il punem pe foc, dam focul la mic, amestecam continuu, pana se ingroasa crema ca o budinca. O luam de pe foc cand este gata, o acoperim cu folie. Cand este calduta, adaugam untul moale, mixam usor. La final incorporam coaja si zeama de lamaie. Desprindem blatul rece de pe hartia de copt, il punem cu fata in jos. Punem crema peste blat, o nivelam. Dam prajitura la rece pentru 3-4 ore. Dupa acest timp, o scoatem si o portionam. Punem pe fiecare prajitura bucati de ananas, frunzulite de menta si cate jumatate de biscuite. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie si bucati de ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

Rocsi 1

24.05.2015, 19:49

Aletta, multumesc mult pentru apreciere. Nu sunt eu la un nivel chiar foarte mare, dar sunt mandra de mine oricum

Rocsi 1

24.05.2015, 19:50

Multumesc mult Simona

Rocsi 1

24.05.2015, 19:50

Stefania, multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Trunchi de copac