Prajitura cu crema de lamaie,ciocolata si frisca

de Lavinia in Prajituri, 6 Aug 2014 | 11260 vizualizari

 

Crema delicata si acrisoara de lamaie se potriveste perfect cu ciocolata si frisca!

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 130 g faina
  • 20 g cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Crema de lamaie:
  • coaja si zeama de la 1 lamaie mare
  • 400 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 7 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 2 pliculete vanilie
  • 200 g unt (82 % grasime)
  • Glazura:
  • 170 g ciocolata cu lapte
  • 5 linguri frisca lichida
  • Decor:
  • 250 g smantana pentru frisca
  • 1 lingura de zahar
  • felii de lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie,ciocolata si frisca:

Blat:

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul pana am obtinut o bezea tare.

Am adaugat pe rand,galbenusurile,apa ,uleiul si vanilia.

Faina am amestecat-o cu praful de copt si cacaua.

Am adaugat din mixul de faina si cacao peste albusuri,in cateva transe,amestecand usor cu ajutorul unei spatule.

Am tapetat tava cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute(testul scobitorii)

Crema de lamaie:

Am pus laptele pe foc pana a ajuns la punctul de fierbere.

Intr-un bol am amestecat faina,praful de budinca,coaja de lamaie ,zaharul si zaharul vanilat.

Am inceput sa adaug treptat lapte fierbinbte amestecand bine pentru a nu se forma cocoloase.

Am adaugat si zeama de lamaie apoi am pus amestecul pe foc mic pana s-a ingrosat.

Untul moale ,la temperatura camerei,l-am mixat pana a devenit spumos.

Am adaugat lingura cu lingura din crema de lamaie racita mixand bine pana am obtinut o crema pufoasa.

Am intins crema peste blat si am dat la frigider pana s-a intarit crema.

Am portionat prajitura in cuburi potrivite. (eu am facut cateva si in forma de romb) . Am topit ciocolata cu frisca apoi am glasat fiecare bucata.

Smantana pentru frisca am mixat-o bine cu zaharul. Cu ajutorul unui posh am spritat frisca peste bucatile de prajitura.

Am decorat cu felii de lamaie dar este optional.

 

TIPS-URI

1

Puteti insiropa blatul.

2

Am folosit o tava de 35/25 cm.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de lamaie,ciocolata si frisca-0
Prajitura cu crema de lamaie,ciocolata si frisca-1
Prajitura cu crema de lamaie,ciocolata si frisca-2
Prajitura cu crema de lamaie,ciocolata si frisca-3
Prajitura cu crema de lamaie,ciocolata si frisca-4
Prajitura cu crema de lamaie,ciocolata si frisca-5
Prajitura cu crema de lamaie,ciocolata si frisca-6
Prajitura cu crema de lamaie,ciocolata si frisca-7

COMENTARII (21)

 Lavinia

Lavinia 1

08.08.2014, 08:22

Multumesc pentru aprecieri

mihaelar63

mihaelar63 1

08.08.2014, 12:57

Parca simt aroma de lamaie

Panacris

Panacris 1

12.08.2014, 15:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!