Prajitura cu crema de lapte caramelizat ( reteta nr. 200)

de alilianaa in Prajituri, 13 Ian 2014 | 31961 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 4 linguri ulei,
  • 4 linguri apa,
  • 6 linguri faina ( mai rase),
  • un praf de copt,
  • razatura de coaja portocala,
  • un praf de sare.
  • Crema:
  • 8 linguri zahar,
  • 500 ml lapte + 150 ml lapte,
  • 3 oua,
  • 2 linguri zahar,
  • 3 linguri amidon,
  • 180 g unt,
  • 2-3 picaturi esenta de portocala.
  • Caramel toping :
  • 2 linguri zahar,
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lapte caramelizat ( reteta nr. 200):

Blatul: separa albururile de galbenusuri. Bate albusurile spuma  cu un praf de sare si cu zaharul pus lingura cu lingura  pana se face o bezea. Amesteca galbenusurile cu uleiul si apa si adauga-le bezelei. Amesteca cu mixerul. Cu lingura de lemn amestecam de jos in sus compozitia de mai sus peste care se pune lingura cu lingura faina si praful de copt. Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu unt si hartie de copt si pune compozitia la copt pentru 30 min. Fa testul scobitorii. 

Crema: se face in doua etape. Prima etapa: pune la caramelizat 8 linguri de zahar si cand este gata adauga laptele ( 500 ml) fiert. Atentie la aburi. Lasa-l pe foc , se va topi repede. Da laptele la o parte. 

Etapa a doua: ouale, plus 2 linguri zahar se mixeaza bine pana ajung o spuma. Adauga  3 linguri de amidon, mixeaza. Pune laptele ( 150 ml) mixeaza. Aceasta compozitie se pune peste prima si se pune pe foc. Adauga cateva picaturi se esenta de portocala. Se amesteca continuu pana capata aspect de budinca. Da cratita la o parte si adauga untul frecat putin. 

Asamblare: taie blatul in doua. Pe prima foaie pune jumatate din crema, pune a doua foaie si cealalta jumatate de compozitie de crema. 

Caramel toping : caramelizeaza 2 linguri de zahar si adauga unt.  Lasa la topit. 

Caramelul se pune repede peste prajitura pentru ca se raceste. 

Se lasa la rece pret de cateva ore si apoi se taie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lapte caramelizat ( reteta nr. 200)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata si pere