Prajitura cu crema de lapte, jeleu de visine si glazura de ciocolata alba

de Moni_alex in Dulciuri, 14 Mai 2015 | 2352 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 8 albusuri
  • 10 linguri pline de zahar
  • 2 linguri amidon alimentar
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri amidon alimentar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o fiola esenta de vanilie
  • 200 g zahar
  • 300 g unt cu grasime 80%
  • Jeleu de visine:
  • 300 g visine fara samburi
  • 250 ml apa
  • 150 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 1 lingura rasa gelatina granule
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata alba
  • 2-3 linguri smantana pentru frisca
  • 50 g ciocolata cu lapte
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lapte, jeleu de visine si glazura de ciocolata alba:

Foile:

Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se dizolva complet.

Se adauga nuca si amidonul si se amesteca usor cpe verticala cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine.

Se imparte compozitia in doua.Se pune jumatate in tava aragazului tapetata cu hartie de copt si se niveleaza bine.

Se da la cuptorul preincalzit la 150 grade tinandu-se usa aragazului permanent intredeschisa. Se coace 45 minute ( este compozitie de bezea si trebuie sa se usuce. Dupa ce s-a rumenit si este crocanta, se scoate si se lasa se se raceasca apoi se indeparteaza hartia de copt.

Se coace la fel si cealalta jumatate de compozitie.

Crema:

400 ml lapte se amesteca cu zaharul si se pune pe foc, restul de lapte se amesteca bine cu amidonul.

Cand fierbe laptele, se adauga amidonul si se amesteca in continuu pana se ingroasa compozitia. Apoi se da la o parte si se adauga zaharul vanilat si fiola de esenta de vanilie si se lasa la racit.

Dupa ce crema s-a racit, se adauga untul moale ( frecat in prealabil) si se mixeaza pana se incorporeza bine si se obtine o crerma untoasa.

Jeleul de visine:

Visinele, 200 ml apa si zaharul se pun pe foc. Restul de 50 ml apa se amesteca cu amidonul si se adauga peste compozitia de pe foc cand aceasta fierbe.Se lasa pe foc pana se ingroasa. Compozitia se paseaza pana se obtine o pasta.

Gelatina se hidrateaza cu 2 linguri de apa rece.

Dupa ce s-a racit putin jeleul, se dizolva gelatina in compozitie.

Pe prima foaie se pune jumatate din crema de lapte apoi se introduce in frigider 30 minute.

Se toarna jeleul de visine caldut deasupra cremei si dupa ce s-a racit bine de tot se pune cealalata jumatate de crema, apoi a doua foaie de bezea.

Se da prajitura la rece pentru o ora.

Glazura:

Frisca si ciocolata alba rupta bucatele mici se pun pe foc si se amesteca pana se omogenizeaza. Se toarna glazura peste prajitura.

Se topeste si ciocolata cu lapte si se trazeaza liniute in zig-zag peste glazura alba( am folosit o seringa medicala)

POFTA BUNA!

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Preferata de familie pentru gustul deosebit dulce-acrisor.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu crema de lapte, jeleu de visine si glazura de ciocolata alba 380811
retete culinare - Prajitura cu crema de lapte, jeleu de visine si glazura de ciocolata alba 380812
retete culinare - Prajitura cu crema de lapte, jeleu de visine si glazura de ciocolata alba 380813
retete culinare - Prajitura cu crema de lapte, jeleu de visine si glazura de ciocolata alba 380814

COMENTARII (8)

Moni_alex 1

15.05.2015, 21:12

multumesc

dantes 1

16.05.2015, 11:49

Buna!

Adele 1

16.05.2015, 20:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18