Prajitura cu crema de mascarpone si dulceata de visine

de Bunica in Prajituri, 10 Mai 2014 | 6269 vizualizari

 

Asa este cand ai pofta de ceva dulce!Am vrut o prajitura cu crema si capsuni,dar cum capsuni n-am gasit in zona si la piata nu m-am dus ,am facut cu ce am avut.A iesit delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Blat cu cacao:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • Blat alb:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 1 cutie mascarpone de la Delaco
  • 400 ml. smantana pentru frisca
  • 150 g. smantana cu 20 la suta grasime
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 g. dulceata de visine
  • 1 plic intaritor frisca
  • 1 plic gelatina granule
  • Glazura:
  • 100 g. unt
  • 200 g. ciocolata Cuvertura cu 55 %cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de mascarpone si dulceata de visine:

Blatul cu cacao:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se mixeaza pana stau pe teluri.Adaugam zaharul mixand in continuare.

Adaugam galbenusurile unul cate unul mixand bine.

Se adauga cacao si zaharu vanilat pe care le incorporam folosind o paleta sau o lingura.

In final se pune faina.

Tava de copt 38/25 o tapetam cu hartie si punem compozitia.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 15-20 de minute.

Cand este coapta se scoate cu hartia din tava si se lasa la racit.

Blatul alb

Pentru blatul alb procedam la fel ca pentru cel cu cacao ,dar nu punem cacao.

Crema.

Punem gelatina la hidratat conform instructiunilor de pe plic.

Intr-un vas mixam branza mascarpone si adaugam in ea dulceata de visine.

Smantana pentru frisca se pune intr-un vas pentru mixat.o mixam pana incepe sa se lege.Adaugam intaritorul de frisca,smantana cu 20% grasime mixand in continuare.

Incorporam mascarponele cu dulceata scu frisca.

Glazura:

Cele 100 g. unt se pun intr-o craticioara la topit.Cand este aproape topit adaugam ciocolata maruntita amestecand foarte repede pentru a nu se arde.

Asamblare:

Luam o tava mai mare decat cea in care am copt balturile,o tapetam cu folie pentru alimente.

Blatul cu cacao se pune primul.

Peste el intindem crema.

Punem blatul alb.

Glazura de ciocolata si ornam cu frisca.

 

TIPS-URI

1

Dulceata de visine se pune in blender omogenizand fructele cu siropul.

2

Glazura se pregateste la foc moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de mascarpone si dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mirela0911 1

11.05.2014, 10:01

Tare-mi plac prajiturile cu visine!

JulyCris 1

12.05.2014, 17:59

Yummy!

Teo 1

12.05.2014, 23:07

Ce frumos arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de branza si ciocolata