Prajitura cu crema de ness, frisca si nuci

de gaby_duceag in Dulciuri, 16 Feb 2015 | 16959 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • un vf cutit sare
  • Crema de ness
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • o lingura ness
  • 200 ml lapte
  • 100 gr unt
  • Frisca
  • 100 ml frisca lichida indulcita
  • 100 gr smantana pentru gatit cu 25% grasime
  • 2 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • nuci prajite tocate pentru ornat sau nuci caramelizate tocate
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ness, frisca si nuci:

  • Blat
  • Pune intr-un bol albusurile si mixeaza-le spuma impreuna cu un varf cutit sare.
  • Adauga treptat zaharul si mixeaza pana e diluat COMPLET, compozitia formeaza tepi la atingere si se tine de paletele mixerului.
  • Adauga galbenusurile, faina cernuta si nuca.
  • Omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.
  • Pune intr-o tava hartie pentru copt. Aici ma opresc si va dau un pont pentru a aseza usor hartia pentru copt in tava. Umeziti-va usor mainile cu apa si luati bucata de hartie pregatita pentru asezat in tava si o strangeti in maini formand un „botz” :)) apoi o desfaceti si o asezati in tava.
  • Luati compozitia lingura cu lingura, o puneti in tava si nivelati frumos.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit si coaceti blatul la foc mic spre mediu pana prinde o culoare aurie la suprafata si trece testul cu scobitoarea.
  • Crema de ness.
  • Mixati untul spuma.
  • Intr-un vas cu fund dublu puneti galbenusurile, ness-ul, zaharul si faina si omogenizati.
  • Adaugati, putin cate putin , laptele si omogenizati.
  • Puneti vasul pe foc , la foc mediu si lasati la fiert, amestecand continuu, pana ce compozitia se ingroasa si devine ca o smantana legata. Nu va speriati cand incepe sa capete aspect de cocoloase, amestecati energic in continuare , pe foc, si se va omogeniza frumos.
  • Puneti vasul intr-un alt vas in care ati pus apa rece si amestecati usor pana se raceste budinca.
  • Cand s-a racit complet adaugati untul si mixati totul pana la omogenizarea completa.
  • Frisca.
  • Puneti intr-un bol frisca, smantana, zaharul si zaharul vanilat si mixati pana obtineti o compozitie cu textura ferma, legata.
  • Asamblare.
  • Taiati in doua, pe orizontala, blatul cu nuca.
  • Asezati o foaie de blat, intindeti jumatate din crema de ness, nivelati frumos, intindeti jumatate din cantitatea de frisca si nivelati.
  • Asezati a doua felie de blat si procedati la fel cu restul de crema si frisca.
  • Deasupra presarati nuca prajita, nuca macinata sau nuci caramelizate, tocate.
  • Eu am pus prima varianta si s-a completat perfect cu dulceata prajiturii.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu crema de ness, frisca si nuci 367318
retete culinare - Prajitura cu crema de ness, frisca si nuci 367320
retete culinare - Prajitura cu crema de ness, frisca si nuci 367323
retete culinare - Prajitura cu crema de ness, frisca si nuci 367325
retete culinare - Prajitura cu crema de ness, frisca si nuci 367327

COMENTARII (25)

Bya Ralu 1

17.02.2015, 13:25

excelenta

Panacris 1

17.02.2015, 19:20

Delicioasă!

Xandrinne 1

17.02.2015, 21:29

Minunata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21