Prajitura cu crema de ness si arahide

de Rocsi in Prajituri, 22 Iul 2016 | 882 vizualizari

 

Chiar daca nu beau cafea, imi place mult mirosul si gustul ei. Imi era dor de o prajitura cu crema de cafea si se cerea pregatita cat de curand. Am pus si cateva arahide, o glazura de ciocolata si gata prajitura delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 8 linguri zahar
    • 5 linguri lapte
    • 5 linguri iaurt
    • 12 linguri faina
    • 1 pliculet praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    Crema:
    • 550 ml lapte
    • 6 linguri zahar
    • 5 linguri amidon
    • 150 gr unt de 80% grasime
    • 3 pliculete ness
    • 2 linguri arahide macinate
    Glazura:
    • 100 gr ciocolata amaruie
    • 50 ml frisca lichida
    • 100 gr arahide decojite
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ness si arahide:

Blatul: Separam ouale, mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi turnam usor uleiul. Adaugam iaurtul, mixam, apoi incorporam faina, praful de copt si vanilia. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.  Cand sunt bine batute albusurile, le adaugam peste compozitia de galbenusuri, le amestecam usor cu ajutorul unei palete. Impartim compozitia in doua boluri, in mod egal. Ungem cu unt si tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm. Turnam prima jumatate de compozitie, o nivelam. Introducem prima foaie de blat in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 12-15 minute. Cand este gata, o scoatem si o punem pe cealalta la copt. Foile de blat coapte, le lasam sa se raceasca.

Crema: Intr-un vas amestecam zaharul cu amidonul si cateva linguri de lapte. Amestecam bine pana amidonul este complet dizolvat. Restul de lapte il punem intr-o cratita si il transferam pe foc. Cand incepe sa clocoteasca, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon. Amestecam cu un tel pana crema se ingroasa ca o budinca. Luam crema de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca. Untul, de la temperatura camerei, il mixam pana devine spuma. Incorporam peste untul mixat, crema rece, lingura cu lingura si mixam la viteza mica. La final adaugam ness-ul, arahidele macinate si amestecam totul cu o paleta. Asezam primul blat pe un tocator, turnam crema si o nivelam. Punem al doilea blat si dam prajitura la frigider 1-2 ore.

Glazura: Rupem bucatele ciocolata, o punem intr-un bol de inox si turnam frisca lichida. Transferam bolul pe baie de aburi si amestecam pana ciocolata este complet topita. Scoatem prajitura de la frigider, turnam usor glazura pe centrul prajiturii, iar cu ajutorul unei palete o intindem si pe margini. Deasupra punem arahidele tocate grosier. Dam iar prajitura la frigider pana se intareste si glazura. Se portioneaza si servim. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu crema de ness si arahide 451538
retete culinare - Prajitura cu crema de ness si arahide 451539
retete culinare - Prajitura cu crema de ness si arahide 451540
retete culinare - Prajitura cu crema de ness si arahide 451541
retete culinare - Prajitura cu crema de ness si arahide 451542
retete culinare - Prajitura cu crema de ness si arahide 451543
retete culinare - Prajitura cu crema de ness si arahide 451544
retete culinare - Prajitura cu crema de ness si arahide 451545
retete culinare - Prajitura cu crema de ness si arahide 451546

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (32)

Rocsi 1

01.08.2016, 21:43

Claudia

Rocsi 1

01.08.2016, 21:43

Multumesc Criss

Rocsi 1

01.08.2016, 21:44

Vanessa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21