Prajitura cu crema de ness si arahide

de Rocsi in Prajituri, 22 Iul 2016 | 4730 vizualizari

 

Chiar daca nu beau cafea, imi place mult mirosul si gustul ei. Imi era dor de o prajitura cu crema de cafea si se cerea pregatita cat de curand. Am pus si cateva arahide, o glazura de ciocolata si gata prajitura delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 8 linguri zahar
    • 5 linguri lapte
    • 5 linguri iaurt
    • 12 linguri faina
    • 1 pliculet praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    Crema:
    • 550 ml lapte
    • 6 linguri zahar
    • 5 linguri amidon
    • 150 gr unt de 80% grasime
    • 3 pliculete ness
    • 2 linguri arahide macinate
    Glazura:
    • 100 gr ciocolata amaruie
    • 50 ml frisca lichida
    • 100 gr arahide decojite
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ness si arahide:

Blatul: Separam ouale, mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi turnam usor uleiul. Adaugam iaurtul, mixam, apoi incorporam faina, praful de copt si vanilia. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.  Cand sunt bine batute albusurile, le adaugam peste compozitia de galbenusuri, le amestecam usor cu ajutorul unei palete. Impartim compozitia in doua boluri, in mod egal. Ungem cu unt si tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm. Turnam prima jumatate de compozitie, o nivelam. Introducem prima foaie de blat in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 12-15 minute. Cand este gata, o scoatem si o punem pe cealalta la copt. Foile de blat coapte, le lasam sa se raceasca.

Crema: Intr-un vas amestecam zaharul cu amidonul si cateva linguri de lapte. Amestecam bine pana amidonul este complet dizolvat. Restul de lapte il punem intr-o cratita si il transferam pe foc. Cand incepe sa clocoteasca, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon. Amestecam cu un tel pana crema se ingroasa ca o budinca. Luam crema de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca. Untul, de la temperatura camerei, il mixam pana devine spuma. Incorporam peste untul mixat, crema rece, lingura cu lingura si mixam la viteza mica. La final adaugam ness-ul, arahidele macinate si amestecam totul cu o paleta. Asezam primul blat pe un tocator, turnam crema si o nivelam. Punem al doilea blat si dam prajitura la frigider 1-2 ore.

Glazura: Rupem bucatele ciocolata, o punem intr-un bol de inox si turnam frisca lichida. Transferam bolul pe baie de aburi si amestecam pana ciocolata este complet topita. Scoatem prajitura de la frigider, turnam usor glazura pe centrul prajiturii, iar cu ajutorul unei palete o intindem si pe margini. Deasupra punem arahidele tocate grosier. Dam iar prajitura la frigider pana se intareste si glazura. Se portioneaza si servim. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ness si arahide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Rocsi 1

01.08.2016, 21:43

Claudia

Rocsi 1

01.08.2016, 21:43

Multumesc Criss

Rocsi 1

01.08.2016, 21:44

Vanessa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere Madalina Manole