Prajitura cu crema de nuca si dulceata de lapte

de Panacris in Prajituri, 16 Dec 2012 | 4921 vizualizari

 

Initial am vrut sa prepara prajitura Petre Roman, neavand toate ingredientele, am facut o combinatie si a iesit o minunatie de prajitura. Buna ptr sarbatori, rapida si delicioasa!

 

INGREDIENTE

Ptr Blat:

  • oua 7 bucati,
  • zahar tos 7 linguri,
  • faina 7 linguri,
  • nuca macinata 7 linguri,
  • praf de copt 1 plic,
  • zahar vanilinat 1 plic.

Ptr insiropat:

  • apa,
  • zahar tos 2 linguri,
  • esenta de rom 1 fiola

Ptr crema:

  • margarina Rama 1 pachet,
  • dulceata de lapte 1 borcan, cca 400 ml,
  • nuca macinata 3 linguri

Ptr glazura:

  • ciocolata menaj 200 g,
  • margarina 50 g,
  • bomboane colorate
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de nuca si dulceata de lapte:

Se amesteca energic ouale cu zaharul si zaharul vanilinat pana se albesc, apoi se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, nuca si se amesteca pana se incorporeaza toate ingredientele. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu foaie de pergament, si se da la copt, in cuptorul preincins cca. 45 de minute la foc mediu. Dupa ce a trecut testul scobitorii, se scoate din tava, iar cand se racoreste se taie in doua. Intre timp se prepara un sirop din apa, zahar si esenta de rom, cu care se insiropeaza cele doua foi. Ptr crema se bate energic margarina, se adauga dulceate de lapte ( dulce de leche!) si nuca macinata pana se incorporeaza toate ingredinetele. Cu aceasta crema se umplu foile de blat. Prajitura se da la rece ptr cca. 30 de minute. Pentru glazura, se pune la topit ciocolata in vasul special, se adauga 50 g margarina, iar cand s-a omogenizat glazura, se toarna peste prajitura. Se orneaza cu bomboane colorate dupa gustul fiecaruia. 

TIPS-URI

1

margarina se poate inlocui cu unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de nuca si dulceata de lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mihaelar63 1

17.12.2012, 08:32

Trebuie folosita dulceata !!!

Sim0na 1

17.12.2012, 11:34

tare bine arata!

mamaieelena 1

17.12.2012, 13:27

place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Negresa a la Miha