Prajitura cu crema de pere

de Constelatialeu in Dulciuri, 31 Oct 2013 | 6383 vizualizari

 

Ideea mi-a venit asa instantaneu,mi s-au copt foarte multe pere,din cauza de vreme frumoasa.Perele de toamna,,asa am pomenit eu din copilarie,le impacheta bunica in ziar si le urca in pod sa se coaca ,iar pe parcursul ierni mancam pere delicioase si aromate.S-au schimbat si vremurile,nici bunicile nu mai sunt.....si m-am trezit cu multe pere coapte,mananc,ca-mi plac,dar cat sa mananc si eu....Ca sa nu mai lungesc vorba mi-am propus sa fac o prajitura cu crema de pere.Ca a iesit sau nu,ce pot sa spun eu,ca m-as lauda singura..dar ceva, ceva tot a iesit si e si gustoasa....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 5 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • Crema
  • 3 oua
  • 8-9 pere foarte coapte
  • 200 g zahar
  • 1 lingura zahar brun
  • 2 plicuri gelatina(20 g)
  • 300 ml frisca vegetala
  • 200 ml smantana 18% grasime
  • 1 plic glazura duo de la Dr.Oetker
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de pere:

Blat:

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare,adaugam zaharul si continuam sa batem cu telul,apoi galbenusurile,unul cate unul si uleiul ca la maioneza.Adaugam nuca,faina,praful de copt si cacaoa,omogenizam bine si turnam compozitia intr-o tava(25/35) tapetata cu hartie de copt.Dam tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Scoatem tava din cuptor,lasam sa se raceasca si apoi o taiem in doua.O parte o lasam intreaga iar cealalta o maruntim.

Crema:

Curatam perele de coaja,dam cotorul la o parte si pasam foarte bine pana obtinem un piure,adaugam zaharul si punem pe foc pana incepe sa fiarba.Separat spargem ouale si adaugam o lingura de zahar brun.Ouale omogenizate le turnam peste pireul de pere,amestecand in continu.Separat hidratam gelatina in apa rece,cca 100 ml.Lasam sa fiarba pireul cca 10 min,apoi tragem cratita de pe foc,asteptam cca 10 min si apoi adaugam gelatina,amestecand bine sa se incorporeze in piure.Lasam la racit cca 20 min.Frisca vegetala impreuna cu smantana le mixam bine pana se intaresc.Apoi incepem sa incorporam in frisca pireul de pere,pana obtinem o crema omogena ( este molicita ,dar se intareste cat sta la frigider).

Asamblare:

In tava in care am copt blatul,punem niste folie alimentara,asezam prima foaie,turnam din crema cat sa acopere bine foaia,apoi adaugam foaia faramitata si peste restul de crema.Deasupra turnam glazura de ciocolata,pe care am incalzit-o in apa fiarta.Dam la rece cca 5-6 ore,apoi cu un cutit trecut prin apa fierbinte portionam prajitura si o decoram dupa bunul plac.Eu am folosit o tema de sezon,adica toamna reprezentata prin pere,iar suprafara prajiturii reprezinta un covor de frunze maronii.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu cirese