Prajitura cu crema de portocale

de Madda in Prajituri, 29 Ian 2016 | 748 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

- 5 oua

- o portocala

- 150 gr zahar

-150 g faina

- 150 g unt

- un praf de copt

- un pic de sare

Crema:

- 3 oua

- 500 ml lapte

- 60 g faina

- 100 g zahar

- 100 gr unt

- zeama de la o portocala si coaja rasa

- esenta de portocala (Doar daca mai este nevoie)

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de portocale:

Blatul: 

Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma cu putina sare. 

Portocala se curata de coaja si de pielita, apoi se trece miezul prin blender pentru a obtine un piure fin, apoi se amesteca cu galbenusurile. 

Untul se freaca cu zahar bine si se adauga in amestecul de porocala cu galbenusuri, in incorporeaza bine totul. Se adauga faina cernuta cu praful de copt si in incorporeaza bine. 

Peste amestecul format se adauga albusurile batute spuma, incet. amestecand de jos in sus cu o spatula sau cu o lingura de lemn, pana se omogenizeaza bine compozitia. 

Se pune intr-o tava de marime medie si se da la cuptor pentru 35-40 min. 

Crema:  Intr-o oala se pune pe foc laptele cu zeama de la o portocala cu si coaja acesteia.  Intr-un castron se amesteca ouale, cu zaharul si cu faina si se amesteca bine.  Cand laptele incepe sa fiarba se adauga compozitia din castron si se amesteca incontinuu pana incepe sa se ingroase si dau in 2 clocote crema. 

O dam la frigider pana se raceste, dupa ce o scoatem din frigider amestecam crema bine cu untul pana se incorporeaza. de preferat cu un mixer. 

Asamblare: Dupa ce blatul sa racit, il taiem la jumate. Adaugam 3 sferturi de crema, apoi asezam cealalta jumate de blat si intindem si restul de crema. Se da la frigider pana la momentul servirii. 

Pofta buna! 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de portocale-0
Prajitura cu crema de portocale-1
Prajitura cu crema de portocale-2
Prajitura cu crema de portocale-3
Prajitura cu crema de portocale-4
Prajitura cu crema de portocale-5

COMENTARII (6)

dantes 1

30.01.2016, 12:36

Buna!

mirela0911 1

31.01.2016, 14:38

Tare buna!

Rux 1

31.01.2016, 20:26

O bunatate Madda

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04