Prajitura cu crema de portocale

de Madda in Prajituri, 29 Ian 2016 | 3405 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

- 5 oua

- o portocala

- 150 gr zahar

-150 g faina

- 150 g unt

- un praf de copt

- un pic de sare

Crema:

- 3 oua

- 500 ml lapte

- 60 g faina

- 100 g zahar

- 100 gr unt

- zeama de la o portocala si coaja rasa

- esenta de portocala (Doar daca mai este nevoie)

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de portocale:

Blatul: 

Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma cu putina sare. 

Portocala se curata de coaja si de pielita, apoi se trece miezul prin blender pentru a obtine un piure fin, apoi se amesteca cu galbenusurile. 

Untul se freaca cu zahar bine si se adauga in amestecul de porocala cu galbenusuri, in incorporeaza bine totul. Se adauga faina cernuta cu praful de copt si in incorporeaza bine. 

Peste amestecul format se adauga albusurile batute spuma, incet. amestecand de jos in sus cu o spatula sau cu o lingura de lemn, pana se omogenizeaza bine compozitia. 

Se pune intr-o tava de marime medie si se da la cuptor pentru 35-40 min. 

Crema:  Intr-o oala se pune pe foc laptele cu zeama de la o portocala cu si coaja acesteia.  Intr-un castron se amesteca ouale, cu zaharul si cu faina si se amesteca bine.  Cand laptele incepe sa fiarba se adauga compozitia din castron si se amesteca incontinuu pana incepe sa se ingroase si dau in 2 clocote crema. 

O dam la frigider pana se raceste, dupa ce o scoatem din frigider amestecam crema bine cu untul pana se incorporeaza. de preferat cu un mixer. 

Asamblare: Dupa ce blatul sa racit, il taiem la jumate. Adaugam 3 sferturi de crema, apoi asezam cealalta jumate de blat si intindem si restul de crema. Se da la frigider pana la momentul servirii. 

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

dantes 1

30.01.2016, 12:36

Buna!

mirela0911 1

31.01.2016, 14:38

Tare buna!

RuxyRux 1

31.01.2016, 20:26

O bunatate Madda

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de portocale