Prăjitură cu cremă de rahat

de ANCA in Dulciuri, 7 Apr 2009 | 26479 vizualizari

 

Prajitura cu gustul copilariei mele…mamaita mea o facea foarte des…am cautat aceasta reteta mult timp, in sfarsit, a gasit-o sora mea, dintr-o mare intamplare…

Aseara am facut-o, si rezultatul este aproape identic cu prajitura bunicii!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri suc de rosii
  • faina cat cuprinde, cca 400-500 grame
  • 1 plic amoniac
  • Crema: 6-700 g. rahat
  • 1 pachet unt, 2 lamai, sau 1 lamaie si o portocala (eu asa am pus, din lipsa lamaii nr.2, si s-a dovedit a fi o idee de mare inspiratie, portocala a dat o aroma minunata!)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cremă de rahat:

Se amesteca ingredientele pentru aluat, si se coc 4-5 foi (subtiri cam ca foile pentru taitei, caci mai cresc putin la cuptor) pe dosul tavii la 180 grade, cu tava unsa bine si tapetata cu faina, la prima foaie, timp de cca 10 minute, pana se aureste pe margini.

Aveti grija la desprinderea foii de pe tava, sa nu se sfarame, caci este crocanta, are textura unui biscuite. De aceea, odata asamblata, prajitura nu se taie imediat, dar ajung si acolo…

Crema: rahatul se da prin masina de tocat carne, sau se mixeaza cu un mixer vertical, impreuna cu lamaile, curatate de coaja, taiate cubulete (aveti grija sa scoateti samburii). Cand s-au mixat bine, se adauga untul taiat cubulete, si se mixeaza pana la omogenizare.

Foile se umplu cu cate un strat de crema, astfel incat ultima sa fie o foaie. Se lasa asa, cateva ore bune in camara, sau peste noapte, daca o preparati seara tarziu, ca noi:), acoperita cu un prosop de bucatarie, pentru ca foile sa se inmoaie putin si sa poata fi taiata!

Aveti grija sa aveti un pahar cu apa pe noptiera, pentru ca veti dormi cu gandul la ea, veti visa ca o devorati, si vi se va face sete cu siguranta, cum am patit eu!!:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cremă de rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

ionix 1

07.02.2010, 18:33

aaaaaaahhhhhhhhhh, ce frumos arata a ta... stiam si eu de foile astea cu suc de rosii, facea matusica mea cand era mica... super super... o sa le-ncerc data viitoare... par mai fragede decat ce mi-a iesit mie... super

ANCA 1

07.02.2010, 18:49

ti-am raspuns la prajitura ta, asa e, sunt fragede si biscuitoase foile mele

babi5 1

16.12.2014, 13:19

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu arahide si cacao