Prajitura cu crema de unt si mascarpone

de Lavinia in Prajituri, 4 Mai 2014 | 8383 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri de apa
  • 9 linguri de faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Sirop:

  • 150 g zahar
  • 350 ml apa
  • 1 lingura esenta de rom

Crema:

  • 250 ml lapte
  • 1/2 plic budinca de ciocolata
  • 80 g zahar
  • 60 g ciocolata cu lapte
  • 200 g unt

Glazura:

  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 125 ml frisca lichida

Decor:

  • 250 g mascarpone
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura de zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de unt si mascarpone:

  1. Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi am adaugat zaharul lingura cu lingura si am mixat bine pana am obtinut o bezea tare si lucioasa.
  2. Am adaugat apa si am mai mixat cca 1 minut la viteza mica.
  3. Am amestecat faina cu praful de cacao si praful de copt.
  4. Am adaugat galbenusurile si putin cate putin din mixul uscat amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule.
  5. Am tapetat o tava cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute sau pana trece testul scobitorii.
  6. Am lasat blatul la racit apoi l-am taiat in 2 .

  1. Pentru sirop am caramelizat zaharul apoi l-am stins cu apa si l-am lasat sa fiarba pana s-a topit complet zaharul.
  2. Am lasat siropul la racit apoi am adaugat esenta de rom.

  1. Pentru crema am pus pe foc laptele pana a ajuns la punctul de fierbere.
  2. Am amestecat praful de budinca cu zaharul apoi am adaugat laptele fierbinte si am amestecat bine pana am dizolvat tot praful de budinca.
  3. Am pus amestecul pe foc amestecand continuu pana s-a ingrosat.
  4. Am rupt ciocolata in bucati si am pus-o peste budinca fierbinte.
  5. Am amestecat bine pana s-a topit complet ciocolata apoi am lasat budinca la racit.
  6. Untul moale,la temperatura camerei,l-am mixat cateva secunde pana a devenit cremos.
  7. Am adaugat apoi treptat din budinca racita si am mixat pana am obtinut o crema fina si spumoasa.

  1. Pe o tava am pus primul blat pe care l-am insiropat cu jumatate din cantitatea de sirop.
  2. Am pus crema,am nivelat bine apoi am acoperit cu al doilea blat pe care l-am insiropat cu cealalta jumatate de sirop.
  3. Am dat prajitura la rece pentru minim 3-4 ore sau pana se intareste foarte bine crema de unt.
  4. Cu un cutit foarte bine ascutit si trecut prin apa fierbinte de fiecare data am portionat prajitura in bucati potrivite.(20 de bucati)
  5. Am topit ciocolata cu frisca lichida apoi am glasat fiecare bucata de prajitura.
  6. Am dat prajiturile la rece pana s-a intarit ciocolata.

  1. Am mixat mascarponele cu zaharul ,zaharul vanilat si frisca lichida pana s-a intarit bine.
  2. Cu ajutorul unui posh am spritat cate un mot generos de frisca pe fiecare prajiturica.
  3. Am dat prajiturile la rece pana in momentul servirii.

TIPS-URI

1

Tava folosita de mine a avut 35/25 cm .

2

Am mai oprit 1 lingura de glazura pe care am diluat-o cu 2-3 linguri de frisca lichida si am decorat prajiturile.

3

Recomand inainte de servire cu 15-20 de minute sa scoateti prajiturile la temperatura camerei pentru a se inmuia crema de unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de unt si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu krant ,ciocolata si mascarpone ( reteta 400 )