Prajitura cu crema de urda

de cristinutanicolita in Prajituri, 10 Oct 2014 | 6338 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • 3 lg ulei
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 500 g urda
  • 150 g zahar
  • 250 unt
  • esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 3 lg zahar
  • esenta
  • 4 pere
  • 1 plic tort gelee
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de urda:

Blat:

Se separa ouale; se amesteca galbenusurile cu zaharul cateva minute, pana cand compozitia se deschide la culoare si se spumeaza (2-3 minute). Se adauga uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se cern impreuna; se adauga in compozitie. Se incorporeza apoi, foarte usor, albusurile batute spuma.

Blatul se pune in tava tapetata cu hartie si se coace la foc potrivit, si apoi se lasa apoi la racit.

Sirop: se fierbe apa impreuna cu zaharul si esenta. 

Crema: Se freaca untul moale, tinut la temperatura camerei, cu zaharul. Cand devine spuma se adauga urda si se omogenizeaza totul.

Perele se curata de coaja si se taie.

Asamblare: Se insiropeaza blatul,se pune crema de urda,perele si gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic.

Se da cateva ore la rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de urda" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu urda si visine