Prajitura cu crema de urda

de cristinutanicolita in Prajituri, 10 Oct 2014 | 2105 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • 3 lg ulei
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 500 g urda
  • 150 g zahar
  • 250 unt
  • esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 3 lg zahar
  • esenta
  • 4 pere
  • 1 plic tort gelee
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de urda:

Blat:

Se separa ouale; se amesteca galbenusurile cu zaharul cateva minute, pana cand compozitia se deschide la culoare si se spumeaza (2-3 minute). Se adauga uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se cern impreuna; se adauga in compozitie. Se incorporeza apoi, foarte usor, albusurile batute spuma.

Blatul se pune in tava tapetata cu hartie si se coace la foc potrivit, si apoi se lasa apoi la racit.

Sirop: se fierbe apa impreuna cu zaharul si esenta. 

Crema: Se freaca untul moale, tinut la temperatura camerei, cu zaharul. Cand devine spuma se adauga urda si se omogenizeaza totul.

Perele se curata de coaja si se taie.

Asamblare: Se insiropeaza blatul,se pune crema de urda,perele si gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic.

Se da cateva ore la rece.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de urda-0
Prajitura cu crema de urda-1

COMENTARII (12)

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

11.10.2014, 10:13

dantes

dantes 1

12.10.2014, 11:00

Delicioasa!

cristinutanicolita

cristinutanicolita 1

12.10.2014, 15:10

mutumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!