Prajitura cu crema de vanilie

de Mariuka in Prajituri, 6 Ian 2012 | 4376 vizualizari

 

Este o reteta inspirata din mai multe retete.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 250 ml iaurt;
  • 250 ml ulei;
  • 3 oua;
  • aceeasi masura de iaurt cu zahar;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • sare;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • faina cat cuprinde;
  • Pentru crema:
  • 250 ml lapte;
  • 5 linguri faina;
  • 1 pachet margarina;
  • 5 linguri cu zahar;
  • 2 plicuri zahar vanilat;

Pentru decor : nuca de cocos

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie:

Blatul :

Se bat ouale cu zaharul, dupa care se adauga iaurtul si uleiul treptat. Se adauga sarea, zaharul vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se adauga faina cat sa se ingroase ca o smantana. Se da la cuptor si se coace pana trece testul cu scobitoarea.

Crema : 

Se pune laptele la fiert cu zaharul. Faina se dezleaga cu putina apa si se amesteca cu putin lapte cald , dupa care se adauga in lapte si se fierbe amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca. Se ia se pe foc si se adauga zaharul vanilat si margarina cat este fierbinte. Se amesteca bine sa se omogenizeze. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. 

Asamblare: 

Blatul se  taie in trei. Intre blaturi se pune crema, dar se lasa doua linguri de crema pentru decor. Deasupra se pune crema ramasa si nuca de cocos din belsug. 

 

TIPS-URI

1

Prajitura se asambleaza in tava in care a fost copt blatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

06.01.2012, 21:35

bunatate!!!

MIUTA 1

08.01.2012, 18:38

Mariuka 1

09.01.2012, 14:41

multumesc !
Ba da este foarte buna cu unt, dar uneori mai folosim si ce avem prin casa.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Krem a la Krem"