Prajitura cu crema de vanilie

de Mariuka in Prajituri, 6 Ian 2012 | 2632 vizualizari

 

Este o reteta inspirata din mai multe retete.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 250 ml iaurt;
  • 250 ml ulei;
  • 3 oua;
  • aceeasi masura de iaurt cu zahar;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • sare;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • faina cat cuprinde;
  • Pentru crema:
  • 250 ml lapte;
  • 5 linguri faina;
  • 1 pachet margarina;
  • 5 linguri cu zahar;
  • 2 plicuri zahar vanilat;

Pentru decor : nuca de cocos

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie:

Blatul :

Se bat ouale cu zaharul, dupa care se adauga iaurtul si uleiul treptat. Se adauga sarea, zaharul vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se adauga faina cat sa se ingroase ca o smantana. Se da la cuptor si se coace pana trece testul cu scobitoarea.

Crema : 

Se pune laptele la fiert cu zaharul. Faina se dezleaga cu putina apa si se amesteca cu putin lapte cald , dupa care se adauga in lapte si se fierbe amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca. Se ia se pe foc si se adauga zaharul vanilat si margarina cat este fierbinte. Se amesteca bine sa se omogenizeze. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. 

Asamblare: 

Blatul se  taie in trei. Intre blaturi se pune crema, dar se lasa doua linguri de crema pentru decor. Deasupra se pune crema ramasa si nuca de cocos din belsug. 

 

 

TIPS-URI

1

Prajitura se asambleaza in tava in care a fost copt blatul.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie 139859
retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie 139860

COMENTARII (11)

Rocsi 1

06.01.2012, 21:35

bunatate!!!

MIUTA 1

08.01.2012, 18:38

Mariuka 1

09.01.2012, 14:41

multumesc !
Ba da este foarte buna cu unt, dar uneori mai folosim si ce avem prin casa.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: