Prajitura cu crema de vanilie

de pity19 in Prajituri, 11 Mai 2014 | 2168 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 linguri zahar
  • 7 oua
  • un plic crema ole de ciocolata
  • Crema :
  • un plic crema cu aroma de vanilie
  • 200 ml lapte Zuzu 0,1 % grasime ( data viitoare folosesc doar 100 )
  • 200 ml frisca lichida HuLaLa
  • Glazura :
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr unt\margarina
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie:

Blat: Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Mixand in continuare adaugam usor galbenusurile frecate cu zaharul si crema ole, mai mixam cat sa se incorporeze. Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt, intindem cu o paleta de lemn compozitia in tava, dam la cuptorul preincalzit la foc mediu aprox 20-30 minute verificand dupa fiecare 15 minute.

Crema: Mixam crema de vanilie impreuna cu laptele dupa care treptat adaugam si frisca, trebuie sa se ingroase usor, usor!

Glazura: Luam o cratita in care punem ciocolata rupta bucatele, untul, cele doua linguri de apa si zaharul. Dam cratita la foc mic amestecand. Cand incepe sa se topeasca ciocolata luam de pe foc si amestecam pana s-a topit de tot.

Indepartam foaia de copt de pe blat, punem pe o tava, ungem bine cu crema de vanilie, dupa care glazuram cu grija prajitura. Dam la frigider 2-3 ore sau pana a doua zi.

TIPS-URI

1

Unde am gasit eu reteta scria ca trebuie sa pun 200 ml lapte , 200 ml frisca ...

2

Recomand a se pune doar 100 ml sau 150 ml lapte , la gust a fost un deliciu dar se poate taia doar cu grija , data viitoare am sa pun si eu mai putin lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura cu cafea si bailey's