Prajitura cu crema de vanilie

de noiinbucatarie in Prajituri, 4 Mar 2016 | 1895 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 3 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 200 g ciocolata+ 3 linguri de lapte
  • nuca de cocos
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie:

Se mixeaza albusurile spuma, iar galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand se albesc. Se amesteca galbenusurile cu albusurile si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacao si se amesteca usor pana cand se incorporeaza.Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute. Nu deschideti usa cuptorului in primele 10-15 minute.Trecem la pregatirea siropului: caramelizam zaharul, peste care adaugam apa si esenta de rom si lasam pana cand se topeste complet tot zaharul. Se insiropeaza blatul.Separat se pregateste budinca dupa instructiunile de pe plic. Se pune budinca cand incepe sa se raceasca usor peste blatul deja racit.Se topesc 200 de grame de ciocolata pe baie de aburi cu 3 linguri de lapte si se pune peste prajitura.Se adauga nuca de cocos si se da la frigider pentru o ora.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de vanilie-0
Prajitura cu crema de vanilie-1
Prajitura cu crema de vanilie-2
Prajitura cu crema de vanilie-3
Prajitura cu crema de vanilie-4

COMENTARII (12)

-Licurici- 1

05.03.2016, 09:58

Foarte buna!!!

noiinbucatarie 1

05.03.2016, 10:06

Multumesc!

Camelya 1

05.03.2016, 11:19

Faina prajiturica!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04