Prajitura cu crema de vanilie, branza si piersici

de Rocsi in Prajituri, 12 Noi 2015 | 13815 vizualizari

 

Nu stiu cum este la voi, dar eu cand vreau sa ii rasfat pe ai mei stiu ce trebuie sa fac, o prajitura cu crema si succesul este garantat. Se pare ca i-am cucerit si de aceasta data!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri zahar
    • 6 linguri ulei
    • 2 linguri cacao
    • 3 linguri faina
    • 2 lingurite praf de copt
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • 1 piersica din compot
    • un praf de sare
    Crema:
    • 550 ml lapte
    • 5 linguri amidon
    • 5 linguri zahar
    • 80 g unt
    • 500 g branza de vaci cremoasa
    • 300 ml frisca lichida
    • 2-3 piersici din compot
    • 3 lingurite esenta de vanilie
    • 2 linguri zahar pudra
    • 30 g ciocolata cu lapte
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie, branza si piersici:

Blatul: Separam ouale, mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul. Punem faina, cacaoa, praful de copt si esenta, amestecam. Piersica o taiem cubulete si o adaugam si pe aceasta. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le incorporam in compozitia de mai sus, cu ajutorul unei palete. Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia si o nivelam. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 18-20 de minute. Facem testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.

Crema: Intr-un bol amestecam amidonul cu zaharul si putin lapte, pana amidonul este bine dizolvat. Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot, dam focul la mic, punem amestecul cu amidon. Dam focul spre potrivit, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc crema, punem untul si il incorporm bine. Acoperim crema si o lasam sa se raceasca. Frisca rece o mixam spuma. Crema de vanilie rece o mixam putin, adaugam branza de vaci, zaharul pudra, esenta si mixam usor. Adaugam piersicile taiate cubulete, le amestecam usor cu o paleta, apoi punem 2-3 linguri din frisca mixata. Vom obtine o crema spumoasa. Blatul rece il punem pe hartia de copt, cu fata in jos. Punem crema, o nivelam. Peste crema punem frisca, o intindem cu o paleta. Deasupra presaram ciocolata rasa. Dam prajitura la frigider pentru 3-4 ore, apoi o portionam si servim. Sa aveti pofta!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie, branza si piersici" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Liana