PRAJITURA CU CREMA DE VANILIE SI BEZEA

de ionix in Prajituri, 15 Oct 2009 | 39453 vizualizari

 

SURSA:
reteta o am de pe acest site de la SANDYTZA... asa cum i-am promis o sa postez poze :D
am modificat foarte putin cantitatile si adaugat amidon la crema pentru ca am avut o tava mai mare.... dar, asa cum am mai spus, reteta o am de la sandytza...
atasez si link-ul direct catre prajiturica postata de ea... este mult mai detaliat afisata si arata mult mai frumos :D asa ca v-as sfatui sa va duceti direct la sursa pe care o s-o indic http://www.bucataras.ro/retete/2078/prajitura_cu_crema_de_vanilie_si_bezea.html

 

INGREDIENTE

 Pentru blat  :
  •                                        
  • 14 linguri de zahar     
  • 8 oua   
  •   4 linguri cacao        
  • circa 100 g faina    
  • 1 praf de copt 
  • esenta de rom ·                                
 Crema 
  •   250 ml lapte o                                                        
  • 6 plicuri zahar vanilat o                                                        
  • 6 galbenusuri o                                                        
  • 3 linguri faina 
  • 1 lingura amidon o                                                        
  • 400 g unt o                                                        
  • 250 g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA CU CREMA DE VANILIE SI BEZEA:

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul.
Se adauga galbenusurile, cacaoa, esenta de rom si praful de copt si se bate bine.

Se adauga faina ,se amesteca bine , apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor 180 grade 25 min aprox. Se probeaza cu scobitoarea, sa nu fie lipicioasa.

Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul vanilat,  faina, amidonul apoi se toarna treptat laptele.

Se pune totul pe foc si se amesteca continu pana cand incepe sa se ingroase, apoi se lasa la racit.

Untul se freaca spuma impreuna cu zaharul pudra pana nu se mai simte zaharul. Cand crema s-a racit de tot se adauga treptat peste unt si se freaca bine .

Se toarna crema de unt peste blatul racit si se niveleaza uniform

Albusurile ramase de la crema se bat spuma pe abur impreuna cu 200g zahar si 2 plicur de zahar vanilat . Se fierbe apa intr-o oala apoi se pune bolul in care se bat albusurile si se bate asa deasupra aburilor (bain-marin) timp de cinci minute aprox. Pana cand devine bezea.

Se toarna bezeaua peste crema de pe prajitura .

Peste bezea eu am pus capucino si ciocolata cu lapte rasa.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU CREMA DE VANILIE SI BEZEA" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie