Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Este un fel de Petre Roman dezmembrat,care produs finit este un deliciu .am folosit o tava ...(.vesnica mea tava )45/35 cm .. si din acest motiv cantitatea de materie prima este mai mare .. dar si rezultatul finit asisderea ..
Ne trebuiesc trei blaturi si pentru a le prepara procedam astfel :
Intr-un castron separam galbenusurile de albusuri, apoi frecam galbenusurile cu 7 linguri de zahar si cu un zahar vaniliat pina devine cremos spre albicios ,apoi albusurile le batem cu 2 linguri de apa si un virf de cutit de sare pina se intaresc bine.
incorporam albusurile in galbenusuri usor cu o spatula de lemn apoi adaugam 7 linguri de faina amestecate cu putin praf de copt .
faina o adaugam usor in ploaie si mestecam de jos in sus usor ,apoi punem compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu hirtie de copt apoi introducem tava in cuptorul in prealabil incins la 180 gr.
repetem operatiunea si cu celelalte 2 blaturi .
Apoi intr-o cratita punem o cana de 250 gr zahar la caramelizat ,dupa care cu caramelul obtinut ungem doua blaturi pe partea care a stat in tava ,lasam sa se raceasca si trecem la prepararea cremei .
Intr-o oala cu fundul dublu( ca sa nu se prinda laptele ) punem 800 ml lapte,12 linguri de zahar si 2 plicuri zahar vaniliat si lasam sa fiarba mestecind din cind in cind.
Intre timp intr-un castron punem doua galbenusuri cu 2 linguri de zahar si le frecam bine pina devin cremoase.
Adaugam praful de budinca si 200 ml lapte rece si mestecam bine pina se dizolva budinca ,apoi o turnam peste laptele clocotit si amestecam incontinuu sa nu faca cocoloase .
Lasam sa clocoteasca 5 min . apoi dam la o parte si lasam sa se raceasca dar nu in totalitate.
Putin calduta o mixam cu margarina Rama pina devine o crema pufoasa.
Luam primul blat cu caramel, asezam jumatate din crema, apoi punem cel de-al doilea blat cu caramelul in sus, asezam si restul de crema apoi punem cel dea-l treilea blat peste care punem zahar pudra cu aroma de vanilie.
Lasam prajitura 5-6 ore ca zaharul caramel sa se topeasca si sa insiropeze bine blaturile.
Apoi putem sa o taiem cum dorim .
Daca o putem lasa pina a doua zi cu atit mai bine , se tine intr-un loc racoros,nu in frigider,pina se topeste caramelul .
Apoi se poate pune in frigider.
Pofta buna!
1
Nu se pune in frigider prajitura pina se topeste caramelul .
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult