Prajitura cu crema de vanilie si caramel

de babi5 in Prajituri, 1 Oct 2013 | 8279 vizualizari

 

Este un fel de Petre Roman dezmembrat,care produs finit este un deliciu .am folosit o tava ...(.vesnica mea tava )45/35 cm .. si din acest motiv cantitatea de materie prima este mai mare .. dar si rezultatul finit asisderea ..

 

INGREDIENTE

  • 17 oua
  • 800 gr zahar
  • 21 linguri de faina
  • 300 gr margarina rama
  • 3 budinci de vanilie
  • 5 plicuri zahar vaniliat
  • 1 praf de copt
  • 1 l lapte
  • 50 gr zahar praf cu aroma vanilie
  • 6 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si caramel:

Ne trebuiesc trei blaturi si pentru a le prepara  procedam astfel :

Intr-un castron separam galbenusurile de albusuri, apoi frecam galbenusurile  cu 7 linguri de zahar si cu un zahar vaniliat  pina devine  cremos spre albicios ,apoi albusurile le batem cu 2 linguri de apa si un virf de cutit de sare pina se intaresc bine.

incorporam albusurile  in galbenusuri usor  cu o spatula de lemn apoi adaugam 7 linguri de faina amestecate cu putin praf de copt .

faina o adaugam usor in ploaie si mestecam de jos in sus usor ,apoi punem compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu hirtie de copt apoi introducem tava in cuptorul in prealabil incins la 180  gr. 

repetem operatiunea si cu celelalte 2 blaturi .

Apoi intr-o cratita punem o cana de 250 gr zahar la caramelizat ,dupa care cu caramelul obtinut ungem doua blaturi  pe partea care a stat in tava ,lasam sa se raceasca si trecem la prepararea cremei .

Intr-o oala cu fundul dublu( ca sa nu se prinda laptele ) punem  800 ml lapte,12 linguri de zahar si 2 plicuri zahar vaniliat  si lasam sa fiarba mestecind din cind in cind.

Intre timp intr-un  castron punem doua galbenusuri cu 2 linguri de zahar si le frecam bine pina devin cremoase.

Adaugam praful de budinca si 200 ml lapte rece si mestecam bine pina se dizolva budinca ,apoi o turnam peste laptele clocotit  si amestecam   incontinuu sa nu faca cocoloase .

Lasam sa clocoteasca   5 min . apoi dam la o parte si lasam sa se raceasca  dar nu in totalitate.

Putin calduta o mixam cu margarina Rama pina devine o crema pufoasa.

Luam primul blat cu caramel, asezam jumatate din crema,  apoi punem cel de-al doilea blat cu caramelul in sus, asezam si restul de crema  apoi punem cel dea-l treilea  blat peste care punem zahar pudra cu aroma de vanilie.

Lasam prajitura 5-6 ore ca zaharul caramel sa se topeasca si sa insiropeze bine blaturile.

Apoi putem sa o taiem  cum dorim .

Daca o putem lasa pina a doua zi  cu atit mai bine , se tine intr-un loc racoros,nu in frigider,pina se topeste caramelul .

Apoi se poate pune in frigider.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nu se pune in frigider prajitura pina se topeste caramelul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

babi5 1

02.10.2013, 13:19

Ela68 este o bunatate

MonaMimi 1

02.10.2013, 17:29

o bunatate de prajitura o trec la favorite

babi5 1

02.10.2013, 17:44

mon sa o faci atunci cind o sa-ti permita timpul si nu o sa-ti para rau

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca