Prajitura cu crema de vanilie si frisca

de Rocsi in Prajituri, 13 Aug 2015 | 12800 vizualizari

 

Blaturi pufoase de pandispan cu cacao, crema de vanilie, frisca, toate combinate cu putin nuca prajita si ness. Ce spuneti, va place cum suna? Va spun eu ca este irezistibil de buna!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru foile de blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri de zahar
    • 4 linguri ulei
    • 4 linguri apa rece
    • 2 linguri cacao
    • 4 linguri faina
    • 2 lingurite praf de copt
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • un praf de sare
    Crema:
    • 550 ml lapte
    • 2 galbenusuri
    • 5 linguri de zahar
    • 5 linguri amidon
    • 500 ml frisca lichida
    • 1 pastaie de vanilie
    • 1 canita miez de nuca
    • 1 plic de ness
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si frisca:

Foile de blat: Galbenusurile le batem spuma cu zaharul pana se albesc. Adaugam uleiul, apoi apa, faina, praful de copt, cacaoa si esenta. Amestecam bine. Albusurile le punem intr-un bol cu un praf de sare si le mixam pana devin spuma. Incorporam albusurile in compozitia de galbenusuri, cu o paleta. Impartim compozitia in doua boluri identice, in mod egal. Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam prima jumatate de compozitie si o nivelam. Dam tava in cuptorul incins, pentru 10-12 minute pana se coace foaia. La fel procedam cu cealalta jumatate de compozitie.

Crema: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul, putin lapte si semintele de la pastaia de vanilie. Restul de lapte il punem la fiert, intr-o cratita mai groasa. Cand incepe sa fiarba, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc cand este gata, o acoperim cu folie si lasam sa se raceasca. Frisca, rece de la frigider, o mixam la viteza mare pana obtinem o spuma. Crema rece de vanilie o mixam, punem cam 200-250 gr. din frisca batuta, ne orientam sa nu punem nici prea multa pentru a nu iesi prea moale crema. Asezam prima foaie de blat in tava in care le-am copt, punem mai mult de jumatate din crema de vanilie si o nivelam. Asezam a doua foaie, restul de crema de vanilie pe care o intindem, apoi frisca batuta si nivelam. Cu un pieptam de bucatarie facem cateva valuri sau puteti folosi si o fruculita. Miezul de nuca il punem intr-o tigaie, il rumenim putin apoi il tocam. Presaram ness-ul peste frisca, bucatile de nuca si dam la rece. Dupa ce a stat un timp la frigider, o scoatem, o portionam si servim!  Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Rocsi 1

17.08.2015, 11:45

Claudia, se mai intampla sa mai si ratam

mihaelar63 1

18.08.2015, 10:12

Crema cu ness este una din preferatele mele

Rocsi 1

18.08.2015, 19:44

Si mie mi-a placut enorm Mihaela

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cimpineana de la Ramona